Novi član Joventuta

Ante Tomić očekuje uspješnu sezonu u novom klubu: “Sve je zapravo ostalo kao i prije, samo se moram duže voziti na trening”

Hina

Ante Tomić (desno)/Foto REUTERS

Ante Tomić (desno)/Foto REUTERS

Kada toliko dugo živiš u jednom gradu, bez obzira o kojem gradu je riječ, navikneš se na sve u njemu. Pronađeš svoj život ondje. Meni se to dogodilo s Barcelonom - rekao je hrvatski košarkašBARCELONA Hrvatski košarkaški centar Ante Tomić, koji je ljetos prešao iz Barcelone u Joventut, rekao je kako se osjeća jako dobro uoči početka sezone u Španjolskoj te da očekuje uspješnu godinu s novim suigračima.


“Osjećam se jako dobro. Zajedno smo mjesec dana i mogu reći da sam zadovoljan što sam ovdje. Dobro sam primljen, dobro se odnose prema meni, momci su doista dobri, treneri također. Svi treneri i igrači mi objašnjavaju stvari o klubu i olakšavaju prilagodbu. Doista sam pozitivno iznenađen svime ovdje”, rekao je 33-godišnji Tomić u četvrtak nakon treninga u Badaloni, gradiću udaljenom 13 kilometara od Barcelone.


Ondje je došao u srpnju nakon što mu je 30. lipnja bio istekao ugovor s Barcelonom.
“Nadam se jako uspješnoj godini”, istaknuo je Tomić u videu objavljenom na internetskoj stranici Joventuta. “Najbolji odnos imam Pauom Ribasom jer pet godina igramo zajedno”, dodao je. Ribas je također ljetos prešao iz Barcelone u Joventut.


Prvoligaš Joventut je u pripremnoj utakmici izgubio s 82-94 od Valencije, a zatim i sa 68-75 od Barcelone. Izgubio je i u polufinalu Katalonske lige sa 75-77 od MoraBanc Andorre nakon čegaje u susretu za treće mjesto pobijedio Manresu sa 93-79.


Trener Carles Duran, kao i svaki drugi trener, nastoji pronaći način napada i obrane za svakog igrača, te mi na taj način pomaže. Nastoji mi pronaći mjesto unutar ekipe”, rekao je Tomić.


“Jako je strpljiv s mladim igračima, a to je najvažnije. Puno traži od nas, treniramo naporno, treninzi su prilično dugi, ali zabavni. Niti jednom nije pogledao na sat kada će završiti trening, što mi se sviđa”, napomenuo je.


Tomić je bio napustio Barcelonu nakon osam godina i to kao kapetan te stranac s najviše nastupa u 94-godine dugoj povijesti katalonskog kluba. Ponudu Joventuta prihvatio je i zbog toga što je ostao živjeti u istoj kući kao kada je igrao za Barcelonu.


“Da, živim u istoj kući u Barceloni. Starija kćer ide u istu školu. Život je uobičajen kao i prethodnih godina. Sada samo moram voziti malo duže te ići na drugi dio grada, ali sve ostalo je isto kao i prije”, rekao je smijući se. Potpisao je ugovor sa “crno-zelenima” na dvije godine uz mogućnost produženja za dodatnu sezonu.


U Barceloni živi od ljeta 2012. godine.


“Kada toliko dugo živiš u jednom gradu, bez obzira o kojem gradu je riječ, navikneš se na sve u njemu. Pronađeš svoj život ondje. Meni se to dogodilo s Barcelonom. To je savršen grad za obitelj s malim kćerkama i psom. Nema niti jedne stvari za koju bih rekao da nam se sviđa više od druge, naprosto živimo puno godina ovdje i to je grad u kojem želimo biti”, izjavio je.


Katalonija, na sjeveroistoku Španjolske, i dalje je ozbiljno pogođena koronavirusom pa je bivši hrvatski reprezentativac morao promijeniti način života izvan dvorane.


“S obzirom na situaciju s virusom nastojimo boraviti u kući i ne izlaziti puno. Volim šetati u kvartu sa psom ili ići u park s kćerima. I to je trenutno sve. Ranije sam volio odlaziti na Barcelonetu (plaža u Barceloni), pa primjerice na trg Plaza de España te trg Plaza de Cataluña”, objasnio je.