Blizu dogovora

Američki mediji tvrde da će NBA klubovi u četvrtak prihvatiti prijedlog o nastavku lige u Orlandu 31. srpnja

Hina

Te 22 momčadi odigrale bi nekoliko utakmica "regularnog" dijela sezone nakon čega bi 16 najboljih krenulo s doigravanjemNEW YORK Prema navodima više američkih medija, vlasnici NBA klubova na svom će sastavnku u četvrtak najvjerojatnije prihvatiti prijedlog povjerenika lige Adama Silvera prema kojemu će se sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu nastaviti u Orlandu na Floridi od 31. srpnja.


Najviše izgleda za podršku ima plan prema kojemu bi se krajem srpnja na Floridi okupile 22 momčadi, 16 koje su držale pozicije koje vode u doigravanje uoči prekida uzrokovanog pozitivnim testom na koronavirus centra Utah Jazza Rudyja Goberta 11. ožujka te šest momčadi koje se nalaze na šest ili manje utakmica zaostatka u odnosu na osmoplasirani sastav u svojoj konferenciji, a to su Portland Trail Blazersi, New Orleans Pelicansi, Sacramento Kingsi, San Antonio Spursi i Phoenix Sunsi sa Zapada te Washington Wizardsi s Istoka.


Te 22 momčadi odigrale bi nekoliko utakmica “regularnog” dijela sezone nakon čega bi 16 najboljih krenulo s doigravanjem.
Za sada još nije definirano bi se doigravanje igralo po konferencijama ili bi u njemu sudjelovalo 16 momčadi s najboljim omjerima.