Prijem u Mramornoj dvorani

Komadina primio devet svjetskih prvaka iz našeg kraja: Kalendar županije krasit će njihove fotografije

Katarina Blažević

Petar Klovar, Karlo Šaban, Tonči Mikac, Vitomir Maričić, Zlatko Komadina, Marina Mavrinac Matulja i Sonja Šišić / Foto MARKO GRACIN

Petar Klovar, Karlo Šaban, Tonči Mikac, Vitomir Maričić, Zlatko Komadina, Marina Mavrinac Matulja i Sonja Šišić / Foto MARKO GRACIN

Svjetski prvak i rekorder se ne postaje svaki dan. Za to je potreban talent, volja, podrška sredine, dobar trener, ali i čelična volja da se u trenucima slabosti savlada vlastiti nemir. Zajednica sportova PGŽ dosad je učinila sve što je mogla za sportaše što se tiče uvjeta, a tako će biti i ubuduće, rekao je Miljenko Butković



RIJEKA – Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina u Mramornoj je dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održao prijem za ovogodišnje svjetske prvake u raznim sportovima s područja PGŽ-a. Tijekom ove su godine na svjetskim smotrama do zlatnih odličja došli Petar Klovar i Vitomir Maričić u ronjenju na dah, Marina Mavrinac Matulja u sportskom ribolovu, zatim Karlo Šaban u boćanju, Mirna Bosak, Vanesa Bogdanović, Ivana Neralić i Anamarija Grdić u boćanju te Enrico Marotti u jedrenju na dasci. Župan je, nakon čestitke i zahvale sportašima, zajedno s resornom pročelnicom Sonjom Šišić prvacima uručio i prigodne darove.



– Ono što možete vidjeti i sami jest da se većinom radi o tradicijskim sportovima ovoga kraja. Naša županija ima najviše aktivnih sportaša, a zastupljeni smo u svim sportovima, u čemu smo jedinstveni. Prema statističkim podacima, PGŽ je najsportskija županija, a nadam se i vjerujem da ćete vi i dalje ostati u vrhu svojih sportova – rekao je župan Zlatko Komadina.



Dopredsjednik Zajednice sportova PGŽ Miljenko Butković obećao je i daljnju pomoć sportašima.





– Svjetski prvak i rekorder se ne postaje svaki dan. Za to je potreban talent, volja, podrška sredine, dobar trener, ali i čelična volja da se u trenucima slabosti savlada vlastiti nemir. Zajednica sportova PGŽ dosad je učinila sve što je mogla za sportaše što se tiče uvjeta, a tako će biti i ubuduće.


Svi su se sportaši zahvalili županu na prijemu i podršci koji dobivaju od Županije, a jedino su opravdano izostali Enrico Marotti i kuglačice Mlake, u čije se ime zahvalio i primio darove njihov trener Tonči Mikac.


– Nama je ovo bila izuzetno izazovna sezona zbog pandemije koronavirusa, ali ove godine smo imali i tu privilegiju da su predstavnici iz Županije došli na samo natjecanje te drugi nisu mogli vjerovati koliku podršku imamo od njih. Nadam se da će ta suradnja biti sve bolja i bolja – naglasio je Vitomir Maričić, svjetski prvak u ronjenju u dubinu bez peraja, dok je Petar Klovar uzeo zlatnu medalju u dubinskom ronjenju s konstantnim opterećenjem bez peraja. Marina Mavrinac Matulja do zlata je došla u ribolovu štapom s obale surfcasting tehnikom, a boćar Karlo Šaban u kategoriji U23 u disciplini pojedinačno klasično. Kuglačice Mlake u sastavu Mirna Bosak, Vanesa Bogdanović i Ivana Neralić okitile su se najsjajnijim odličjem u kategoriji U23, dok je Anamarija Grdić svjetska prvakinja u kategoriji U18. Enrico Marotti je u rujnu ove godine i drugi put postao svjetskim prvakom u jedrenju na dasci u disciplini slalom.



Nakon čestitke i uručenja darova, župan Komadina je objavio i kako će kalendar županije za iduću godinu krasiti fotografije upravo svjetskih prvaka.