COPA AMERICA

Kolumbija traži suspenziju argentinskog sudca koji je dijelio pravdu Hrvatskoj u finalu SP-a

Hina

Nestor Pitana/foto Reuters

Nestor Pitana/foto Reuters

Pitana nije prekinuo igru u 78. minuti nakon što ga je pogodila lopta već je dopustio Brazilu nastavak akcije iz koje je domaći sastav u 78. minuti stigao do poravnanja na 1-1.RIO DE JANEIRO Kolumbijski nogometni savez (FCF) zatražio je od organizatora ovogodišnje Copa Americe suspenziju za argentinskog suca Nestora Pitanu jer je svojim postupkom utjecao na konačni rezultat susreta Brazil – Kolumbija, odnosno pomogao je Brazilu da ostvari pobjedu 2-1.


Pitana, koji je sudio i finale Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. između Francuske i Hrvatske, nije prekinuo igru u 78. minuti nakon što ga je pogodila lopta već je dopustio Brazilu nastavak akcije iz koje je domaći sastav u 78. minuti stigao do poravnanja na 1-1.


Uslijedili su dugotrajni prosvjedi kolumbijskih reprezentativaca zbog kojih je susret produžen za 10 minuta, a baš u 10. minuti nadoknade Brazil je postigao i pobjedonosni pogodak.
“Čak je i VAR potvrdio kako je dodavanje brazilskog igrača koje je pogodilo suca išlo u smjeru kolumbijskog igrača. Stoga tražimo da se sudac suspendira”, objavio je CFC.


Južnoamerički nogometni savez CONMEBOL u četvrtak je napravio neuobičajen potez objavljivanjem snimke razgovora između glavnog suca utakmice Pitane sa sucima u VAR sobi.