HNL ostaje bez europske lige

Koeficijent Hrvatske u jednoj večeri pao za četiri mjesta, Dinamo više ne može sam spašavati Prvu HNL

Portal Novi list

Luka Ivanušec i Komnen Andrić/Foto: PIXSELL

Luka Ivanušec i Komnen Andrić/Foto: PIXSELL

"Sada smo na 19. mjestu, uz dobre izglede da nakon idućeg kola padnemo i na 20. mjesto. Uništava nas činjenica da nemamo nijedan klub u Konferencijskoj ligi gdje se bodovi dijele šakom i kapom", rekao je Tomislav Globan



RIJEKA Dinamo je sinoć osigurao novo proljeće u Europi remijem protiv Genka 1:1 na Maksimiru. Pitanje je samo hoće li natjecanje nastaviti u Europa ligi ili Konferencijskoj ligi. No, bez obzira na to, Hrvatska je u samo jednoj večeri izgubila četiri mjesta na UEFA-inoj ljestvici jer Modri ne mogu iznijeti sami europski teren, pa je sinoć pala s 15. na 19. mjesto.


“Težak dan za hrvatski koeficijent. Sunovrat od čak četiri mjesta u jednoj večeri. Sada smo na 19. mjestu, uz dobre izglede da nakon idućeg kola padnemo i na 20. mjesto. Uništava nas činjenica da nemamo nijedan klub u Konferencijskoj ligi gdje se bodovi dijele šakom i kapom”, napisao je na svojem Twitter profilu Tomislav Globan, profesor na Ekonomskom fakultetu gdje predaju Ekonomiku sporta.


To 15. mjesto je bitno jer donosi klub u Europa ligi, no kako sada stoje stvari osuđeni smo na jedan u Ligi prvaka, te tri u Konferencijskoj ligi.




“Neovisno o tome završio Dinamo drugi ili treći u grupi, treba napomenuti da se utakmice šesnaestine finala ni u Europa ligi ni u Konferencijskoj ligi ne boduju za koeficijent, ni nacionalni ni klupski. Eventualnim plasmanom u osminu finala Europa lige dobije se jedan bonus bod. Za plasman u osminu finala Konferencijske lige ne dobije se ništa”, dodaje Globan.