NBA

Knicksima pobjeda u njujorškom derbiju, a Bogdanoviću mrvice

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Najbolji hrvatski košarkaš je protiv svog prvog kluba u NBA ligi igrao tek nešto više od sedam minuta te pogodio jedan od dva šuta za tricu, uz jedan skok i jednu izgubljenu loptu



NEW YORK Košarkaši New York Knicksa u svom su Madison Square Gardenu svladali Brooklyn Netse s uvjerljivih 105-93 u subotnjoj podnevnoj matineji, a Bojan Bogdanović je u domaćoj momčadi imao epizodnu ulogu.


Najbolji hrvatski košarkaš je protiv svog prvog kluba u NBA ligi igrao tek nešto više od sedam minuta te pogodio jedan od dva šuta za tricu, uz jedan skok i jednu izgubljenu loptu.


Trener Knicksa Tom Thibodeau Bogdanoviću daje sve manje minuta, a ovih 7:08 minuta je najkraće vrijeme što ga je Mostarac proveo na parketu u utakmici osnovnog dijela još od svoje NBA “rookie” sezone (2014./2015.) u dresu Netsa. Bogdanović je u igru ušao 2:22 minute prije kraja prve četvrtine te izašao s parketa nakon nešto manje od pet minuta igre u drugoj četvrtini. Od tada ga Thibodeau više nije koristio.




Njujorški derbi je bio izjednačen u prve tri četvrtine, a u tom razdoblju nijedna momčad nije stvorila više od sedam koševa prednosti.


Na početku zadnje četvrtine Netsi su uspjeli izjednačiti (80-80), no uslijedila je serije Knicksa od 12-0, nakon koje gosti više nisu uspjeli doći na jednoznamenkasti zaostatak.


Knickse je do pobjede predvodio Donte DiVincenzo s 31 košem i pet asistencija. Miles McBride je ubacio 26 poena, a po 17 su postigli Jalen Brunson i Isaiah Hartenstein.


Najbolji strijelac Netsa bio je Cam Thomas sa 19 koševa. Mikal Bridges je ubacio 18 poena, a bit će upamćena njegova trica na kraju prvog poluvremena koju je postigao s vrha svoga reketa.


Knicksi su se ovom pobjedom po učinku izjednačili s Orlando Magicom. Obje momčadi imaju 42 pobjede i 28 poraza. Magic ima bolji učinak u međusobnim dvobojima (3-1) pa je još uvijek na četvrtom mjestu u Istočnoj konferenciji, dok je New York peti. Obje momčadi su u igri i za treće mjesto koje drži Cleveland, ali samo s jednom pobjedom više (43-27).


Brooklyn je šestim uzastopnim porazom pao na 26-45 i trenutačno je na 11. poziciji te ima vrlo male izglede za osvajanje desetog mjesta, posljednjeg koje vodi u “play in”. Deseta je Atlanta s učinkom 30-39.