Teška skupina

Kauboji saznali protivnike na Europskom prvenstvu, već na startu igraju protiv jakih ekipa: “Francuzi su nam ostali dužni”

Hina, Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Hrvatska reprezentacija će prvu utakmicu u skupini odigrati 13. siječnja protiv Francuske, dva dana poslije suparnik našim rukometašima bit će Srbija, a zadnju utakmicu prvog dijela odigrat će 17. siječnja protiv Ukrajine. BUDIMPEŠTA Hrvatski rukometaši će prvi dio natjecanja na Europskom prvenstvu 2022. odigrati u skupini C kojoj je domaćin Szeged, a suparnici će joj biti reprezentacije Srbije, Francuske te Ukrajine, odlučeno je u četvrtak ždrijebom u Budimpešti.


Domaćini rukometnog Eura, koji je na rasporedu od 13. do 30. siječnja sljedeće godine, su Mađarska i Slovačka. U borbu za odličja krenut će 24 reprezentacije koje će biti raspoređene u šest skupina, a igrat će se u Szegedu, Debrecenu, Budimpešti, Bratislavi i Košicama.


Pick Arena u Szegedu, u kojoj će hrvatski rukometaši igrati utakmice prvog kruga, ima kapacitet za 8.143 gledatelja, a Budapest Arena u mađarskoj prijestolnici, u kojoj će se igrati utakmice drugog kruga i završnog dijela turnira, može primiti 20.000 gledatelja. Hrvatska reprezentacija će prvu utakmicu u skupini odigrati 13. siječnja protiv Francuske, dva dana poslije suparnik našim rukometašima bit će Srbija, a zadnju utakmicu prvog dijela odigrat će 17. siječnja protiv Ukrajine.
Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina prvog kruga plasirat će se u drugi krug, u kojem će se u jednu grupu spojiti reprezentacije iz A, B i C skupine, a u drugu iz D, E i F. Utakmice drugog kruga bit će odigrane u Budimpešti i Bratislavi.


– Otvaranje igramo odmah s Francuzima, koji su nam “ostali dužni”. To navijači sigurno nisu zaboravili, tako da će i na tribinama biti zanimljivo. Imamo dobru i izazovnu grupu te je sad na nama da se spremimo i budemo pravi kada sve krene. Očekuje nas velika borba jer lakih grupa i lakih protivnika nema. Svaka lopta će biti bitna, svaki faul će biti bitan. Mislim da će nam navijači u dvorani trebati dati dodatan vjetar u leđa i da će nam to biti osmi igrač koji će nas progurati dalje s dva boda iz C grupe – komentirao je izbornik Hrvoje Horvat.


Sastav skupina prvog kruga EP-a 2022. za rukometaše


Skupina A (Debrecen): Slovenija, Danska, Sj. Makedonija, Crna Gora


Skupina B (Budimpešta): Portugal, Mađarska, Island, Nizozemska


Skupina C (Szeged): HRVATSKA, Srbija, Francuska, Ukrajina


Skupina D (Bratislava): Njemačka, Austrija, Bjelorusija, Poljska


Skupina E (Bratislava): Španjolska, Švedska, Češka, Bosna i Hercegovina


Skupina F (Košice): Norveška, Rusija, Slovačka, Litva