Utakmica na Kantridi

Kapetanica FSV-a uoči današnjeg susreta četvrtfinala Kupa: “Bit će zahtjevno, ali spremale smo se za to”

Katarina Blažević

Ivona Kajfeš/Foto A. MAKSIMOVIĆ

Ivona Kajfeš/Foto A. MAKSIMOVIĆ

Moramo ući čvrsto u utakmicu, igrati čvrstu obranu, biti maksimalno koncentrirane u svakom trenutku, bacati se »na glavu« za svaku loptu - kaže Ivona Kajfeš



RIJEKA Košarkašice FSV-a večeras će u dvorani »3. maj« na Kantridi (18 sati) ugostiti liderice prvenstva iz Medveščaka u četvrtfinalu Kupa Ružica Meglaj-Rimac. Riječanke nisu mogle dobiti teže protivnice u borbi za Final Four, ali u klubu vjeruju da domaći teren i podrška s tribina mogu pogurati ekipu do iznenađenja…


FSV se na čelu s kapetanicom Ivonom Kajfeš susreo s Medveščakom ove sezone. Susret u Zagrebu završio je pobjedom domaće ekipe 68:47.


– Mislim da će utakmica protiv Medveščaka biti vrlo izazovna i jako zahtjevna, no spremale smo se za to. Moramo ući čvrsto i agresivno u utakmicu, igrati čvrstu obranu, biti maksimalno koncentrirane u svakom trenutku, bacati se »na glavu« za svaku loptu – kaže Ivona Kajfeš, jedna od domaćih igračica koja je u klubu od samih početaka.




FSV se solidno nosio s Medveščakom u prvenstvenoj utakmici, ali napadački to danas ipak mora izgledati puno bolje.


– Medveščak ima mladu, ali vrlo talentiranu ekipu koja ima individualnu kvalitetu. Najveći problem bi nam mogla stvoriti njihova agresivnost, no ako budemo smirene i koncentrirane, mislim da to možemo riješiti. Na gostovanju u Zagrebu smo vrlo dobro ušle u utakmicu i parirale favoriziranom protivniku veći dio prvoga poluvremena. Međutim, kada smo krenule gubiti lopte, a Medveščak realizirati naše pogreške, domaće su se odvojile i do kraja zadržale prednost.


Riječanke u Premijer ligi još uvijek drže sredinu ljestvice, iako su 2024. godinu otvorile iznenađujućim porazom od fenjeraša Zagreba. Od početka godine u sastavu nema Katarine Trehub, koja je otišla u Mađarsku, dok je ekipu pojačala Dora Čipčić. Također, stručni stožer nedavno je pojačao Mislav Pantaler, koji je kao trener radio u muškoj košarci, odnosno u školi košarke zagrebačke Cedevite.


– Protiv Zagreba nas je koštao loš ulazak u utakmicu, nismo bile na razini na kakvoj smo trebale biti. Zato smo protiv Broda na Savi ostavile zadnji atom snage na parketu i ostvarile vrlo važnu pobjedu te smatram da smo se iskupile za poraz od Zagreba. Katarina je vrlo iskusna igračica i bila je jako važan dio naše ekipe i donosila nam je puno dobrih stvari na terenu, no isto tako i Dora ima svoje kvalitete, jako je borbena, trudi se u svakom trenutku i njezinim dolaskom smo također puno dobili.


Večerašnji susret bit će i humanitarnog karaktera. Na poluvremenu će se održati nagradna igra, a na ulazu u dvoranu moći će se u kutiju ubaciti donacije za pripreme mladog paraboćara Luke Wagnera, koji će u ožujku u Portugalu loviti normu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu.


– Pozivam ljude da dođu u što većem broju, pomognu nama i Lukinom timu – zaključila je Ivona Kajfeš.