Mario Tadejević

Kapetan Orijenta uoči starta drugog dijela sezone: “Znamo što nas čeka na proljeće”

Ivan Volarić

VJERA U OSTANAK U LIGI - Mario Tadejević/Foto V. KARUZA

VJERA U OSTANAK U LIGI - Mario Tadejević/Foto V. KARUZA

Najveći pomak napravili smo u smislu da znamo što radimo. Imamo neki cilj u igri i toga se držimo - kaže iskusni branič



RIJEKA Nogometaši Orijenta pobjedom (4:2) protiv Grobničana prošle subote na Podmurvicama odradili su generalku uoči sutrašnje prvenstvene premijere u 2024. godini i gostovanja u Bijelom Brdu.


– Mislim da smo u pripremama izgledali dosta OK, da smo se posložili puno bolje nego što je to bilo u prvom dijelu sezone. Najveći pomak napravili smo u smislu da znamo što radimo. Imamo neki cilj u igri i toga se držimo – rezimira učinjeno tijekom priprema Mario Tadejević, iskusni branič i kapetan Orijenta.


Posljednji susret donio je dva primljena pogotka iz prekida što definitivno nije nešto što bi trebala (p)ostati praksa.




– Naravno da tako primljene pogotke moramo svesti na što manju mjeru, pala je koncentracija i dobili smo golove. Međutim, u igri mislim da nismo prepustili puno toga našim suparnicima – nastavio je Tadejević.


Najveće promjene doživjela je vezna linija Orijenta što je trener Slobodan Grubor i najavio uoči zimskog prijelaznog roka.


– Sada ima puno više iskustva u veznom redu nego prije, a to se i osjeti. Doveli smo igrače i u drugim linijama, imamo dosta široki kadar. Konkurencija se zaoštrila, vjerujem da će to biti pozitivno i tjerati igrače da pružaju najviše što mogu. Osim toga očekujemo i skorašnji oporavak nekolicine igrača poput Mulca, Fatića, Gajzlera…


Na otvaranju proljeća Krimejčane čekaju dva gostovanja – kod BSK-a i Cibalije.


– Sigurno da će prve dvije utakmice pokazati na čemu smo, no svaka utakmica je svoja priča. Znamo što nas očekuje na proljeće. Svjesni smo da nijedna utakmica neće biti lagana, kako na domaćem terenu, tako i u gostima. Idemo utakmicu po utakmicu. Znamo što je naš cilj, duboko vjerujem da imamo dovoljno kvalitete da u prvom redu što bezbolnije izborimo ostanak u ligi – rekao je Tadejević.


Prijelazni rok

Došli: Muminović (Krk), Braut (Rogaška), Bagadur (Leoben), Todorović (Rijeka), Galešić (Grobničan), Smirnov (Gibraltar).


Otišli: Mršić (Radunia Stezyca), Mohorovičić (Lokomotiva Rijeka/HMNK Rijeka), Žlibanović (Bischofshofen).