Rukometaši broje sitno do puta u Egipat

Kapetan Hrvatske uoči početka SP-a u Egiptu: “Spremni smo za velike stvari, budite uz nas”

Hina

Domagoj Duvnjak/Foto PIXSELL

Domagoj Duvnjak/Foto PIXSELL

Mi jesmo favoriti, ali moramo to pokazati na terenu. Nije lako igrati pred praznim tribinama, jer svaki sportaš je navikao da ga nose navijači. Smatram da imamo dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari, a do kuda ćemo dogurati, to ćemo vidjeti", rekao je Duvnjak.



ZAGREB Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak smatra da su spremni za velike stvari na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, ali da treba biti oprezan i ići iz utakmice u utakmicu.


“Mislim da je najbitnije da mi idemo iz utakmice u utakmicu. To ponavljamo svake godine, ali to je tako. Prvi protivnik je Japan, pogledali smo već par videa, igraju nezgodnu 3-3 obranu. Mi jesmo favoriti, ali moramo to pokazati na terenu. Nije lako igrati pred praznim tribinama, jer svaki sportaš je navikao da ga nose navijači. Smatram da imamo dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari, a do kuda ćemo dogurati, to ćemo vidjeti. Mi igramo za vas, vi budite uz nas“, izjavio je Duvnjak.


Izbornik Lino Červar će u ponedjeljak nakon večernjeg treninga objaviti konačan popis igrača koji u utorak putuju na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska je u skupini C, koja se igra u Aleksandriji, a protivnici su nam Katar, Japan i Angola. SP počinje 13. siječnja, a Hrvatska će svoj pri nastup imati dva dana kasnije protiv Japana.




“Mi smo tu da rušimo barijere. Uvijek mislimo ono najbolje što se može i nikad ne tražimo alibi. Iza nogometa imamo najveću publiku i oni znaju da li smo se mi borili. Njih ne možeš prevariti. Nakon djevojaka, opet imamo jednu jaku mušku reprezentaciju. Imamo godinu rukometa iza nas. Znam da u Egiptu neće biti puno naših ljudi i ako se budemo dobro pokazali svojim ponašanjem i igrom, onda ne sumnjam da ćemo biti hit”, napomenuo je izbornik Lino Červar.