Haris Vučkić

Kapetan Bijelih svjestan je da momčad ne daje dovoljno: “Zvižduci s tribina bole, ali moramo biti pozitivni”

Zlatko Horvat

BIJELE MORA KRENUTI - Haris Vučkić/Foto V. KARUZA

BIJELE MORA KRENUTI - Haris Vučkić/Foto V. KARUZA

Dinamo je pun samopouzdanja i bit će jako teško. Nakon toga slijedi Osijek, još jedna momčad koja se prošle sezone borila za naslov prvaka. No, to se mora preokrenuti - kaže Vučkić



RIJEKA Haris Vučkić upisao je asistenciju za prekrasan pogodak Naisa Djouahre s ruba šesnaesterca, prvi u dresu Rijeke, ali nije bilo dovoljno ni za bod.


– Sve je išlo u pozitivnom smjeru, poveli smo. Imali smo i dvije dobre prilike za 2:0, ali stigao je jedanaesterac i isključenje, a tada se lopta okrenula na stranu Varaždina jer je teže igrati s igračem manje. Nikako da nam krene, pokušali smo spasiti barem bod, ali nije nam uspjelo – kaže Haris Vučkić.


Puno promjena u igračkom kadru, promjena i na klupi između dviju sezona, utjecalo je na svlačionicu na Rujevici. Previše je igrača otišlo da bi se odjednom uspostavila kemija, a momčad proigrala. Krenulo je pobjedom u Šibeniku, ali nakon toga traje post, sedam utakmica bez punog pogotka, tek dva remija i pet poraza.




– Otišlo je sedam, osam igrača koji su bili prvotimci, što je velika promjena. Kostur momčadi je otišao… Došli su novi igrači, iz puno država, ali vidi se da tu još puno treba raditi da se posložimo. No, jedino što nam treba je – pobjeda. Protiv Varaždina smo imali šansu, bili smo pozitivno nastrojeni. Puno smo radili na treningu, također na zajedništvu i na atmosferi. Poveli smo i sve je išlo kako treba, ali s nesretnim jedanaestercem sve je palo u vodu.


Zvižduci su parali nebo nakon utakmice. I srca igrača.


– Bole ti zvižduci. Kada ti zvižde oni koji ti najviše plješću… Nas najviše bole porazi. Rijeka je klub koji je navikao na pobjedu, a mi nismo dobili pet utakmica. Jedino s pozitivom možemo okrenuti sve na našu stranu.


Vučkić je ove sezone često usamljen u napadu. Bilo je puno lakše igrati u kombinaciji s Josipom Drmićem.


– Igrao sam tada više kao desetka, sada sam špica i moraš držati dubinu. Mene često vuče prići po loptu, ali ovog trenutka imam drugi zadatak. Nema puno lopti i malo se osjećam odsječeno. Kada dobijem loptu, pokušavam nešto kreirati. Ovog puta mi je uspjela asistencija, ali želio bih više biti uključen u igru.


Petak već donosi Dinamo, koji će misliti na Ligu prvaka, ali neće dozvoliti da im netko pokvari put prema tituli.


– Jedna od najtežih utakmica. Moramo biti pozitivni, dignuti glavu, dobro trenirati i dobro se pripremiti za Dinamo. Uspjeli su napraviti veliku stvar, izboriti Ligu prvaka. Puni su samopouzdanja i bit će jako teško. Nakon toga slijedi Osijek, još jedna momčad koja se prošle sezone borila za naslov prvaka. No, to se mora preokrenuti.


Drmić nam nedostaje

Josip Drmić je golom i asistencijom Dinamu u produžetku uzvrata »play-offa« Lige prvaka protiv Bodo/Glimta donio Ligu prvaka.


– U kontaktu smo. Došao je i do Opatije, bili smo malo zajedno. Drago mi je zbog njega, napravio je veliki korak u karijeri. Otišao je u Dinamo i opet će igrati Ligu prvaka. Postigao je majstorski gol… Reći ću samo da nam nedostaje. Dobar čovjek, dobar duh u svlačionici, dok je na terenu pokazao koliko vrijedi – kaže Vučkić.