Regionalna košarka

Kaos u ABA ligi: Crvena zvezda odbija igrati finale, prijeti se i tužbama

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Iz Zvezde su se oglasili priopćenjem u kojem prijete ABA ligi da neće odigrati finale i da će čak završiti na sudu, ukoliko se datumi finala ne pomaknu nakon završetka srpskog prvenstva



BEOGRAD Košarkaši Crvene zvezde izborili su finale ABA lige u kojem još uvijek čekaju protivnika (Partizan/Cedevita Olimpija), ali kako sada stvari stoje, upitno je hoće li se to finale i odigrati.


Naime, iz Zvezde su se oglasili priopćenjem u kojem prijete ABA ligi da neće odigrati finale i da će čak završiti na sudu, ukoliko se datumi finala ne pomaknu nakon završetka srpskog prvenstva. Iz ABA lige namjerno ili nenamjerno nisu razmišljali kako Zvezda mora odigrati finale svojeg prvenstva, čiji se datumi poklapaju sa završnom serijom ABA lige. U klubu smatraju kako ABA liga ide na ruku Partizanu.


”KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost nakon sramotnog priopćenja ABA lige s terminima odigravanja finalnih utakmica – da neće igrati finale ABA lige, čiji je početak zakazan za 12. lipnja 2023. Klub ostaje pri svojoj odluci, kao što je i naveo u priopćenju dana 31.05.2023. da NEĆE IGRATI FINALE DOK SE NE ZAVRŠI FINALE SRPSKOG PRVENSTVA!




Podsjećamo da smo kao zaključak našeg priopćenja od prije tri dana naveli i ovo: ‘Svaki pokušaj ABA lige da eventualno kompromitira kalendar završnice Superlige Srbije naknadnim zakazivanjem utakmica u vrijeme odigravanja finala prvenstva Srbije smatrat ćemo još jednom provokacijom i pokušajem da se ABA liga još više uruši.’


Pošto je ABA liga i zakazivanjem termina u vrijeme odigravanja finalne serije prvenstva Srbije (12.06. – 22.06. 2023. godine) pokazala koliko je pod utjecajem jednog kluba i ljudi koji je svojim djelovanjem kompromitiraju i ŽELE OSVOJITI TITULU IZVAN TERENA (što je sada valjda svima jasno), KK Crvena zvezda Meridianbet je dužna obavijestiti javnost kako je došlo do zakazivanja ovih termina i vrlo moguće kraja ABA lige kao natjecanja.


Ovom prilikom vas obavještavamo da će sve vaše aktivnosti i pokušaj eventualnog proglašenja drugog finalista osvajačem ABA lige pratiti sudske tužbe, ali i vaša materijalna i kaznena odgovornost za kraj ABA lige kakvu poznajemo.


KK Crvena zvezda Meridianbet još jednom ponavlja – da neće igrati finale ABA lige dok se ne okonča finale prvenstva Srbije, zemlje čiji smo predstavnik, a u slučaju da ABA liga ne odstupi od ovog skandaloznog rješenja, svoje pravo ćemo potražiti na sudu. Odgovornost je trenutno samo i isključivo na čelnicima ABA lige”, stoji u priopćenju Zvezde.