ATRAKCIJA

Kantrida domaćin završnice Kupa Hrvatske u vaterpolu, Voštić: “Najvažnije je da budemo momčad”

Denis Frančišković

Riječki vaterpolisti u društvu Igora Hinića i Bobana Voštića/Foto: V. KARUZA

Riječki vaterpolisti u društvu Igora Hinića i Bobana Voštića/Foto: V. KARUZA

Mladost je momčad s jako puno reprezentativaca, protiv njih odigrali smo dobru utakmicu. Super bi bilo da to ponovimo. Cilj nam je da budemo na razini kao u Beogradu, ništa više ne tražimo od igrača – kaže Boban Voštić.



RIJEKA Drugi dio siječnja na Kantridi bit će definitivno u znaku vaterpola. Nakon polufinalnih turnira Regionalne lige u Beogradu i Dubrovniku najbolji hrvatski vaterpolisti sele pod »svodove« Kantride.


Tijekom vikenda na rasporedu je završnica Kupa Hrvatske nakon koje će glavnu riječ u bezenima imati reprezentativci. Ivica Tucak će od 25. do 31. siječnja okupiti najbolje hrvatske igrače na pripremama za predolimpijski turnir u Rotterdamu.


Epidemiološka situacija očekivano neće dozvoliti nazočnost gledatelja na tribinama, no zato će se najbolje od hrvatskog vaterpola moći vidjeti u izravnim prijenosima na drugom programu HRT-a. U prvom subotnjem polufinalu od 17 sati igrat će Jug AO i Jadran, a u drugom od 18.30 sati snage će odmjeriti Mladost i Primorje EB, dok je finale u nedjelju u 17.30 sati.




»Primorjaši« su posebno zadovoljni što su domaći sudionici ove smotre. I to nakon beogradskog turnira u kojem su stalno gubili, a redovito ostavljali jako dobar dojam. No, kako tvrdi struka, dobitnici su na planu unaprjeđenja igre i nužnog stjecanja iskustva.


– Dečki su sve utakmice odigrali »na nož« i u egalu. Ali sve nam je jako koristilo s obzirom na to da su protivnici bile momčadi koje imaju jako puno reprezentativaca i dobrih igrača – kaže Boban Voštić, pomoćnik trenera Igora Hinića. – Za nas je to bilo fenomenalno iskustvo.


Puno energije


U Beogradu su iskakali pojedinci, posebice Brubnjak u realizaciji, zapažene uloge odigrali su u nekim utakmicama Rakovac i Paparić…


– Po meni je definitivno bilo najvažnije da budemo momčad. I funkcionirali smo jako dobro, imali smo prednost od nekoliko golova i protiv Partizana i Šapca, Jadran smo stizali na kraju. A onda u takvoj igri uvijek iskoči neki pojedinac u napadu ili obrani. No na prvo mjesto stavljam momčad, a to će ovoga vikenda i biti najvažnije – dodaje Hinićev pomoćnik.


Zaštitni znak momčadi Primorja EB jest mladost.


– Velika je stvar što smo uopće ušli na završnicu. To je super za riječki vaterpolo. A još smo jako mlada momčad, Burburan i Čubranić su 2003., Paparić 1999. godište… Car i Letica tu prednjače po nekom iskustvu. Bio je ovo turnirski način igranja, iziskivao je puno energije i u svemu je možda nedostajalo malo iskustva. No unatoč porazima imamo razloga za zadovoljstvo – tvrdi Voštić.


Bez korone


»Mladostaši« su u posljednjoj utakmici slavili 13:10 i veliki su favoriti.


– Mladost je momčad koja se sastoji od puno reprezentativaca raznih zemalja, a protiv njih odigrali smo dobru utakmicu. Super bi bilo da to ponovimo i u subotu na Kantridi. Potrudit ćemo se. Cilj nam je da budemo na razini kao u Beogradu, ništa više ne tražimo od igrača.


Dobra vijest za Riječane jest i to što korona nije »pokucala« na njihova vrata.


– Korona nas je zaobišla, nemamo problema s ozljedama, ali umor je još malo prisutan. Napravit ćemo malo osvježenje u momčadi, a dobro je i to što igramo doma, ne moramo nigdje putovati. Znači, u fokusu je rad na regeneraciji – zaključuje Voštić.


RASPORED

U prvom polufinalu od 17 sati igrat će Jug AO i Jadran ST, a u drugom od 18.30 sati Mladost i Primorje EB, dok je finale u nedjelju u 17.30 sati.