Bundesliga

Kakav start sezone u Njemačkoj! Bayern razbio Eintracht sa šest komada, Jakiću poništen pogodak

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Domaći trener Oliver Glasner je na početku drugog dijela u igru poslao hrvatskog reprezentativca Kristijana Jakića, koji je u 56. minuti uspio poslati loptu u mrežu, ali je pregledom snimke ustanovljeno da je bio u nedopuštenom položaju



FRANKFURT Nogometaši njemačkog prvaka Bayerna krenuli su u obranu naslova uvjerljivom 6-1 pobjedom, ostvarenom na gostovanju u Frankfurtu kod Eintrachta, aktualnog pobjednika Europske lige.


Sudeći po prvom nastupu momčadi Juliana Nagelsmanna, odlazak Roberta Lewandowskog u Barcelonu neće se osjetiti na efikasnosti Bavaraca.


Već u 5. minuti Joshua Kimmich je iz slobodnog udarca sa 25 metara iznenadio domaćeg vratara Kevina Trappa koji je očekivao ubačaj, ali je Bayernov univerzalac odlučio izravno pucati pokraj jednog igrača u živom zidu i idealno je pogodio uz lijevu vratnicu. Već nakon pola sata Bayern je vodio 3-0. Za 2-0 je u 11. minuti strijelac bio Benjamin Pavard, a svoj prvi bundesligaški pogodak je u 29. minuti postigao Sadio Mane.




Gosti su na poluvrijeme otišli s prednošću od 5-0. Jamal Musiala je u 35. minuti pogodio za 4-0, a u 43. minuti je Serge Gnabry bio strijelac petog Bayernovog gola. U oba slučaja asistent je bio Thomas Mueller koji se tako iskupio za promašaj u 23. minuti, kad je s nekoliko metara pogodio vratnicu.


Domaći trener Oliver Glasner je na početku drugog dijela u igru poslao hrvatskog reprezentativca Kristijana Jakića, koji je u 56. minuti uspio poslati loptu u mrežu, ali je pregledom snimke ustanovljeno da je bio u nedopuštenom položaju.


Ipak, u 64. minuti su igrači Eintrachta dali malo povoda za veselje i svojim navijačima. Randal Kolo Muani je svladao Manuela Neuera.


Da gosti ne ostanu bez pogotka u drugom poluvremenu pobrinuo se Jamal Musiala, koji je na asistenciju Leroya Sanea u 83. minuti postigao svoj drugi pogodak na utakmici za konačnih 6-1.


Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ostao je na klupi za pričuve Bayerna.