TALIJANSKI KUP

Juventus u produžecima na jedvite jade protiv Genoe osigurao četvrtfinale

Hina

Slavlje nogometaša Juventusa/Foto REUTERS

Slavlje nogometaša Juventusa/Foto REUTERS

Juventus se plasirao u četvrtfinale talijanskog kupa, ali tek nakon produžetka, pobjedu Juveu donio je Tunižanin Hamza Rafia u 105. minuti.  



TORINO  Juventus se plasirao u četvrtfinale talijanskog kupa, ali tek nakon produžetka. Na domaćem terenu Juve je vodio 2:0 nakon 23. minute golovima Dejana Kuluševskog (2′) i Morate (23′). No, Genoa se uspjela vratiti, te je preko Lennarta Czyborre (28′) i Filippa Melegonija (74′) došla do izjednačenja 2:2. Pobjedu Juveu donio je Tunižanin Hamza Rafia u 105. minuti.


Hrvatski napadač Marko Pjaca odigrao je svih 120 minuta za Genou, a u 53. minuti je sa 20 metara pogodio gredu, dok je Milan Badelj ostao na na klupi za pričuve.


I milanski Inter je tek nakon produžetka svladao u gostima Fiorentinu s 2:1 i osigurao dvoboj s gradskim suparnikom Milanom u četvrtfinalu, a plasman u četvrtfinale kupa izborili su i nogometaši Napolija nakon što su u srijedu kod kuće u osmini finala pobijedili Empoli s 3:2, i to nakon što su gosti dva puta uspijevali izjednačiti rezultat.




Dan ranije nogometaši Milana izborili su plasman u četvrtfinale talijanskog Kupa nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Torino s 5:4. Bila je to skromna predstava koja je nakon 120 minuta igre završila bez pogodaka, pa je pitanje pobjednika razriješeno udarcima s bijele točke. Bolji su bili domaći igrači koji su zabili svih pet udaraca, dok je kod Torina jedini bio neprecizan Tomas Rincon.