Derbi u Maksimiru

Juniori Rijeke ogorčeni nakon poraza od Dinama zbog suđenja Patrika Kolarića: “Oteli su nam Kup i šutio sam, ali sad više neću”

Denis Frančišković

Duje Dujmović i Zlatan Koščević/Foto PIXSELL

Duje Dujmović i Zlatan Koščević/Foto PIXSELL

Kod našeg vodstva prvoligaški sudac nam nije dosudio jedanaesterac nad Panićem. Odsad ću dizati glas protiv toga jer to ne zaslužujemo - kaže trener juniora Rijeke Goran Gajzler



RIJEKA Juniorima Rijeke prošle se nedjelje poklopio čitav niz negativnosti, zapaženo su odigrali derbi s Modrima u Maksimiru, ali su se na Kvarner vratili s porazom, kao i seniori iz Velike Gorice. I dok su igrači Sergeja Jakirovića skupo platili brojne promašaje, izabranici Gorana Gajzlera, koji su igrali nedaleko u istom terminu, na Rujevicu su došli s popriličnom dozom gorčine.


Nju, prije svega, zbog lošeg suđenja Patrika Kolarića, suca koji je ovoga proljeća u više navrata sudio prvoj momčadi, nije krio Goran Gajzler, uvijek realni kormilar Bijelih.


Na samom travnjaku Bijeli su izgledali jako dobro i poveli već u devetoj minuti, Bodetić je ubacio s lijeve strane, Momčilovski ušao u skok-duel sa stoperom i prebacio loptu do Begovića, koji je mirno pogodio s desetak metara – 0:1. Dinamo je izjednačio efektnim golom Rukavine u 37. minuti, dok je tri boda domaćinu osigurao Šakota pogotkom desetak minuta prije kraja.


Dinamo – Rijeka 2:1



Utakmica 24. kola Prve NL juniora: Rijeka – Dinamo 2:1 (1:1). Stadion Maksimir. Gledatelja: 100. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Strijelci: 0:1 Begović (9’), 1:1 Rukavina (37’), 2:1 Šakota (80’). Žuti kartoni: Tešović, Babić (Rijeka).


DINAMO: Klarin, Gubijan, Majdandžić, Ruškovački, Cvetko, Tonon, Šakota, Peroš, Koščević (od 88’ Graonić), Tabak (od 84’ Aljaber), Rukavina (od 72’ Gec).


RIJEKA: Bliznac, Begović (od 86’ Živanović), Bodetić, Buić (od 84’ Šuke), Dujmović, Burčul, Tešović (od 46’ Forov), Babić, Momčilovski, Panić, Jakac (od 65’ Bilajac).

Prezentacija na travnjaku je ono što u cijeloj priči nije dalo Gajzleru prostor za obeshrabrenje. No…


– Odigrali smo jednu od najboljih utakmica ove sezone. Bili smo razigrani, dominantni i puno bolji od Dinama. Zasluženo smo poveli, a gol smo primili nakon ubačaja, Rukavina je reagirao vrhunski – kaže Goran Gajzler. – Nismo posustajali, napadali smo i bili bolji, ali otvarale su se i prigode za kontre Dinama. U jednoj takvoj tranziciji došla je do izražaja kvaliteta njihovih napadača. Zabili su eurogol, lijepo nas izigrali. No, nismo se predavali i promašili smo nekoliko prigoda.


Prvi javni istup


Gajzler gotovo nikada ne spominje suđenje, no ovoga puta »nije izdržao«. Propusta je bilo i ranije, ali Kolarićevo »dijeljenje pravde« posebno ga je pogodilo.


– Ono što me ljuti, a sada prvi put javno progovaram o tome, Kolarićevo je suđenje. Oteli su nam Kup i šutio sam, ali sad više neću. Kod našeg vodstva prvoligaški sudac nam nije dosudio klasični jedanaesterac nad Panićem. A u zadnjoj minuti nakon udarca Dujmovića domaći igrač rukom je skrenuo loptu vrataru. Moram biti ogorčen, jer krvavo treniramo i radimo, a tretira nas se kao klub drugog reda. Ja kao trener sigurno to neću dozvoliti. Odsad ću dizati glas protiv toga jer to ne zaslužujemo. Razumijem kad igraš dobro, da te može pobijediti još bolji, pa i lošiji protivnik. Ali sam protiv toga da na konačni rezultat utječu neke druge stvari.


Rijeka je boljim rezultatom mogla potpuno zakomplicirati vrh ljestvice, momčad je, za razliku od Kupa, još puno bolje izgledala.


– Ovi dečki zaslužuju sav respekt. Pokazali su da su u sjajnoj formi, a sada smo i taktički izgledali jako dobro. Zato mi je još više žao. Ova momčad je pokazala da se ravnopravno može nositi s Dinamom i Hajdukom, u konačnici jedina smo momčad koja je pobijedila finalista Lige prvaka. Ulažemo jako velik trud i energiju i borimo se za naš dres. I svoj napredak. Nekorektno je to prema ovim dečkima. Nisam trener koji »njurga«, ali sad je dosta.


Forov i Bilajac


Niko Gajzler nije igrao jer je bio s prvom momčadi, a napadački tandem Forov i Bilajac ušao je u nastavku igre.


– Ušli smo u utakmicu s dva napadača, s Momčilovskim i kadetom Jakcem. Oni su odigrali jako zapaženo. Bilajac nam je donio svježinu i energiju i stvarno ih moram pohvaliti. S Forovom nisam dobio očekivano. To je tako, negdje se pogodi, negdje ne. Dinamo je prekvalitetna momčad da bismo imali pravo na bilo koje slabosti. Uzeli su nam ono malo što smo im darovali.


Riječani su u subotu gosti Slaven Belupa, a potom igraju dvije također jake utakmice s Goricom i Lokomotivom.


– Cilj nije obraniti treće mjesto, nego biti što bliže Hajduku i Dinamu. Nema predaje, idemo dalje. Ono najbolje je što smo profilirali nekoliko igrača za prvu momčad. Kad bi me netko pitao naslov prvaka ili dva prvotimca, uvijek bih se odlučio za ovo drugo – znakovito je zaključio Gajzler.