EURO 2021.

Joško Gvardiol nakon debija za seniorsku reprezentaciju: “Igrat ću gdje god da me trener postavi”

Hina

Joško Gvardiol/Foto: REUTERS

Joško Gvardiol/Foto: REUTERS

"Ne razmišljam hoću li startati, moje je da radim i trudim se, a izbornik je tu i on odlučuje. Uopće nisam razmišljao o tome da ću ovo ljeto biti na EURO-u, to je velika stvar za mene i veliki motiv i za klupsku karijeru", rekao je Gvardiol.



ZAGREB “Prelijep je osjećaj igrati za Hrvatsku, pamtit ću ga do kraja života, ali nisam ni znao da ću biti pozvan u A reprezentaciju”, kazao je nakon svog debija u reprezentaciji protiv Belgije Joško Gvardiol.


“Ne razmišljam hoću li startati, moje je da radim i trudim se, a izbornik je tu i on odlučuje. Uopće nisam razmišljao o tome da ću ovo ljeto biti na EURO-u, to je velika stvar za mene i veliki motiv i za klupsku karijeru. Što se tiče moje pozicije, iako ove sezone igram lijevog beka, činjenica je da sam se probio u seniorski nogomet na poziciji stopera. No nema mjesta za žalbe, igrat ću gdje god da me trener postavi i dat ću sve od sebe da to odradim na najbolji mogući način”, kazao je igrač Dinama i budući igrač Leipziga, koji je odbio dati prognoze dokud će Hrvatska dogurati na EURO-u.


“Ne volim prognozirati dokud ćemo doći, ranije sam kao igrač Dinama u tome griješio. Bit će jako važno otvaranje turnira. Ako krenemo dobro, možemo daleko dogurati”.




Veznjak Atalante Mario Pašalić jedva čeka nastup na EURO-u.


“Gledao sam Hrvatsku 2007. na Wembleyju kod kuće i dobro se sjećam kako smo slavili. Utakmica koja je pred nama je ogromna stvar, ovo je moje prvo veliko natjecanje, a otvaramo ga na kultnom stadionu. Nadam se da ću dobiti i nekakvu minutažu u ovoj utakmici koja je sigurno jedna od najvećih u mojoj karijeri.  Ja se osjećam odlično, nemam problema, ozljeda je iza mene. Na raspolaganju sam izborniku i kad god on bude osjećao da sam potreban ekipi, spreman sam uskočiti na bilo koju poziciju”, kazao je Pašalić i dodao.


“Prvi cilj je proći skupinu, a dalje sve ovisi o tome kako ćemo odraditi skupinu i kakvi ćemo doći u osminu finala. Pitanje je i koga ćemo dobiti od protivnika ako prođemo. Hrvatska ima kvalitete i vjerujem da ćemo ih pokazati na ovom turniru. Što nedostaje veznom redu da bismo stvarali više šansi? E to je pitanje za izbornika. Smatram da svatko od nas treba prihvatiti ono što izbornik traži. Svatko od nas mora svoje ime staviti sa strane i raditi za momčad, samo tako možemo do rezultata. Sanjao sam da zabijam Engleskoj u 90. minuti na Wembeyju, ne bih imao ništa protiv da se to dogodi. No svejedno je tko će zabiti, važno je da Hrvatska pobijedi”.


Hrvatska EURO otvara u nedjelju u 15 sati na Wembleyu protiv Engleske.