Golden Boy

Joško Gvardiol ispao iz utrke za najboljeg mladog nogometaša na svijetu, favorit Pedri iz Barcelone

Hina

Joško Gvardiol/Foto: REUTERS

Joško Gvardiol/Foto: REUTERS

Prvotno je ugledni talijanski časopis odabrao sto najboljih mladih nogometaša, a na tom popisu su bila trojica hrvatskih igrača: Joško Gvardiol te Antonio Marin (igrač Dinama na posudbi u Šibeniku) i Stipe Biuk (igrač Hajduka)MILANO Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol otpao je iz utrke za ovogodišnju nagradu Golden Boy, koju talijanski Tuttosport dodjeljuje najboljem mladom nogometašu (do 21 godine).


Prvotno je ugledni talijanski časopis odabrao sto najboljih mladih nogometaša, a na tom popisu su bila trojica hrvatskih igrača: Joško Gvardiol te Antonio Marin (igrač Dinama na posudbi u Šibeniku) i Stipe Biuk (igrač Hajduka).


Popis je potom skraćen na 40 najboljih, a od Hrvata je u igri tada ostao jedino hrvatski reprezentativac Gvardiol, donedavni član Dinama, a danas igrač njemačkog Leipziga. Nakon toga je uslijedio novi filter, a među preostalih dvadeset nogometaša koji konkuriraju za nagradu više nema ni Gvardiola.
Od preostalih igrača kao glavni favoriti za konačnu pobjedu se spominju Pedri iz Barcelone, Bellingham iz dortmundske Borussije te Camavinga iz madridskog Reala.


Posljednji osvajač nagrade Golden Boy je bio Norvežanin Erling Haaland, a službena dodjela nagrade održat će se u Torinu 13. prosinca.