Konferencijska liga

Josip Mišić nakon važne pobjede Dinama: “Tko zna što bi bilo da smo primili gol. Protiv Ballkanija smo favoriti”

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Ono po što smo došli to smo ostvarili - vrlo bitna tri boda - kaže Mišić



ASTANA Hrvatski nogometni prvak Dinamo svladao je na gostovanju u Astani istoimenog domaćina s 2-0 u utakmici 5. kola skupine C Konferencijske lige te time ostao u igri za osvajanje drugog mjesta koje donosi plasman u šesnaestinu finala ovog natjecanja.


Strijelci za pobjedu Dinama bili su Gabrijel Vidović u 48. minuti i Takuro Kaneko u 79. minuti.


Dinamo će 14. prosinca na Maksimiru ugostiti Ballkani u posljednjoj utakmici grupne faze Konferencijske lige.




Nakon pobjede u Astani izjave su za klupsku medijsku platformu dali trener Sergej Jakirović te igrači Stefan Ristovski i Josip Mišić.


Sergej Jakirović:


“Ušli smo dobro u utakmicu, do tog jedanaesterca smo kontrolirali stvari. Ono što nismo radili dobro to je ofenzivni ‘marking’, da preveniramo polukontru i kontru. Tu smo dozvolili prostor, gdje su oni jako opasni. Napravili smo zamjenu u poluvremenu Sučić – Bulat. Sučić nam je tu donio više energije, više drugih lopti, dobar u pasu, tako smo u 48. minuti i zabili gol. Poslije smo kontrolirali, sve je bilo nekako lakše. Kad su još dobili drugi žuti, isključujući karton, zabili smo preko Kaneka i imali još nekoliko lijepih situacija. Malo nam tu još fali mirnoće, ali mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili.”


Stefan Ristovski:


“Mislim da smo odigrali čvrsto, karakterno, dobro, pogotovo drugo poluvrijeme. U prvom je, srećom, Zagi (vratar Zagorac) obranio taj jedanaesterac, imali su još par šansi, ali nisu to iskoristili. U drugom poluvremenu smo izgledali dosta čvršće, znali smo što želimo, bio je brz protok lopte i na kraju smo došli do pobjede. Tri ekipe su još u igri, ali dobro je što hvatamo ritam pobjeda. To je ono na što sam ponosan i sretan. Nakon turbulentnih rezultata to je izuzetno važno.”


Josip Mišić:


“Vrlo teško izborena pobjeda. Bilo je prvo poluvrijeme dosta teško. Tko zna što bi bilo da smo primili gol. Mislim da bi se oni povukli i bilo bi dosta teže. Srećom, uspjeli smo izgurati “nulu” do poluvremena. Drugo smo poluvrijeme igrali baš dosta dobro, praktično im nismo dali da dođu do našeg gola. Ono po što smo došli to smo ostvarili – vrlo bitna tri boda. Imamo još utakmicu protiv Ballkanija. Mislim da smo favoriti, da smo bolja ekipa i da ćemo to pokazati na Maksimiru.”