Bocnuo Čačića

Josip Drmić bez dlake na jeziku: “Nogomet treba igrati ofenzivno i atraktivno. Moramo više riskirati”

Portal Novilist.hr

Josip Drmić/Foto PIXSELL

Josip Drmić/Foto PIXSELL

Našao sam se u prilici pred vratarom, ali nije to bila skroz čista lopta. Morao sam se boriti s njom. Samo sam je pokušao pogoditi dobro, ali golman je tu najbolje izgledao - komentirao je Drmić svoju šansuRIJEKA Nogometaši Dinama poraženi su 0:1 na gostovanju kod RB Salzburga, Modrima je presudio penal u 71. minuti, a najveću su priliku imali u 82. kada je Josip Drmić sam izašao pred golmana Salzburga. Bivši igrač Rijeke je i zabio u samom finišu, ali gol je opravdano poništen zbog zaleđa.


– Ne bih pričao o toj šansi, ja uvijek gledam sve globalno i kompletno. Imali smo šanse, mogli smo zabiti, osjetili smo to danas. Ali moramo više riskirati i više tražiti gol. Kad igraš sa šest iza, odmah pokazuješ da daješ sve za defenzivu. Bolje je izgledalo kad smo se postavili u 4-4-2. Imali smo tad dvije prilike, bili smo opasniji. Nije loše biti fleksibilan – rekao je Drmić pa dodao:


– Ali ja uvijek kažem da nogomet treba igrati ofenzivno i atraktivno i na ovom nivou ako da smo danas isto osjetili. Danas nam je malo nedostajalo da nas nagradi. Našao sam se u prilici pred vratarom, ali nije to bila skroz čista lopta. Morao sam se boriti s njom. Samo sam je pokušao pogoditi dobro, ali golman je tu najbolje izgledao.
Zaleđe? Mislio sam da je iza mene još igrača, ali pogledao sam situaciju i vidio da je zaleđe. Radilo se o nekoliko centimetara. S trenerom sam se nakon utakmice samo rukovao i to je to. Nisam ja ni bio u svlačionici, nego sam razgovarao s par igrača Salzburga. Mislim da su nas svi otpisali u grupi, no postoji mogućnost da prođemo. Publika nas mora nositi na Maksimiru