KRILNI NAPADAČ VATRENIH

Josip Brekalo je s Wolfsburgom izborio nastup u elitnom natjecanju: “Finale Lige prvaka mi je životna želja”

Davor Petrović

Josip Brekalo/Foto REUTERS

Josip Brekalo/Foto REUTERS

Navijao sam za Chelsea, i to ne samo zbog Matea. Svaki nogometaš sanja o nastupu u finalu Lige prvaka, Svjetskog prvenstva ili EURO-a - kaže krilni napadač Kockastih



ZAGREB Mateo Kovačić je ovog vikenda bio tisućama kilometara udaljen od svojih suigrača iz reprezentacije, no u Rovinju je bio glavna tema razgovora. Naravno, zbog trijumfa u finalu Lige prvaka.


– Navijao sam za Chelsea, i to ne samo zbog Matea. Jednostavno, draži su mi od Manchester Cityja. Drago mi je što je nastupio jer, koliko znam, u prijašnja tri nije igrao. Odlično je i što se nastavio niz hrvatskih nogometaša koji su već devet puta u nizu osvojili Ligu prvaka – objašnjava Josip Brekalo.


Reprezentativci su zajedno pratili finale, s time da neki od njih znaju kakav je to osjećaj. Brekalo se nada da će u budućnosti i on postati dio tog biranog društva.




– Ako Bog da, volio bih jednog dana nastupiti u finalu Lige prvaka. To je životna želja i san. Svaki nogometaš sanja o nastupu u finalu Lige prvaka, Svjetskog prvenstva ili EURO-a. Sada je moj klub izborio nastup u Ligi prvaka, a to je velika stvar. Stvarno sam jako zadovoljan svojom trenutačnom formom. Cijele sezone nisam imao problema s ozljedama i osjećam se odlično. S Wolfsburgom sam ostvario zacrtane ciljeve i mogu reći da je ova sezona za mene bila jako dobra. Najvažnije je da se sada osjećam jako dobro jer EURO je kruna svega – kaže krilni napadač Wolfsburga.


Fokus na EURO


Informacije vezane uz ljetni prijelazni rok govore da su za njegove usluge, između ostalih, zainteresirani Milan, Arsenal i Liverpool.


– Sada sam maksimalno fokusiran na EURO, a nakon toga ćemo vidjeti što će biti s time. Wolfsburg je klub u kojem se trenutno nalazim. Mislim da su za mene opcije otvorene. No, u ovom trenutku, prije svega, priželjkujem dobar rezultat s reprezentacijom na EURO-u – tvrdi Brekalo.


Zapravo, moglo bi se reći da u taj dio priče ulazi i proslava njegovog rođendana. Naime, Hrvatska zadnju utakmicu Skupine D igra 22. lipnja, a dan kasnije Brekalo će navršiti 23. godine. Suvišno je objašnjavati da bi mu bilo izuzetno drago proslaviti rođendan kao sudionik osmine finala EURO-a.


– Mislim da se svi pribojavaju naše reprezentacije na velikim natjecanjima jer znaju da imamo odličan mentalitet. Uvijek pokazujemo najviše kada nismo u bajnoj situaciji. Vjerujem da možemo očekivati dobar rezultat. Naravno, ne želim ništa prognozirati. Najvažnije je proći skupinu, a onda treba ići utakmicu po utakmicu – govori Brekalo.


Promjena sredina predstavlja realnu opciju i za Antu Budimira, koji je kao posuđeni igrač Mallorce ovu sezonu proveo u momčadi Osasune.


– Sve ovisi o dogovoru klubova, ali to sada puštam sa strane. Ispred mene je EURO, to mi je najvažnije u ovom trenutku. Sretan sam što sam ovdje i dajem svoj maksimum za ono što me očekuje, makar to bila minuta ili pola sata, ili nešto treće. Imamo jako kvalitetne igrače u ofenzivnom dijelu momčadi i svi želimo biti na svom maksimumu za EURO. Očekujem da ćemo u natjecanje ući kompaktni, s idejom da znamo što želimo. Najvažnije je proći skupinu, a onda se svašta može dogoditi – kaže Budimir.


Specifična sezona


Njegov učinak u Osasuni čini jedanaest golova u trideset utakmica Primere, s time da je u dvanaest navrata ulazio s klupe za pričuve.


– Iza mene je dosta specifična sezona. U Osasunu sam stigao zadnjeg dana prijelaznog roka, a zatim sam dobio koronavirus, tako da sam se s momčadi praktički upoznao tek u studenom. Sve to je dugo trajalo, ali na kraju sam počeo zabijati. Nadam se da ću to prenijeti i na nastupe za reprezentaciju – objašnjava Budimir, koji će 22. srpnja napuniti trideset godina.


Uz sve navedeno, on je i najubojitiji strijelac Primere glavom.


– Priznanje je biti najbolji u nečemu. Volim taj dio igre, kada ide centaršut i napadam loptu. Za mene je Karim Benzema najbolji napadač Primere i veliko je priznanje biti ispred njega u nekoj kategoriji – zaključuje Budimir.