Dodjela uoči ždrijeba

Jorginho najbolji igrač prošle sezone po izboru UEFA-e, Tuchelu titula najboljeg trenera

Portal Novilist.hr

Jorginho/Foto REUTERS

Jorginho/Foto REUTERS

Najbolji trener u sezoni 2020./2021. Lige prvaka je Thomas Tuchel, a u konkurenciji ženskih klubova je to Barcelonin Lluis Cortes.



ISTANBUL Veznjak Chelseaja i talijanske reprezentacije Jorginho proglašen je najboljim igračem prošle sezone u izboru UEFA-e. Jorginho je dobio 175 bodova, samo osam više od belgijskog veznjaka Kevina De Bruynea iz engleskog prvaka Manchester Cityja te 15 više od klupskog kolege iz veznog reda, Francuza N’Gola Kantea.


Uoči ždrijeba Lige prvaka proglašen je najbolji igrač u izboru UEFA-e, kao i najbolji vratar, branič, veznjak i napadač. Odabrane su najbolje i u ženskoj konkurenciji.


Vratar aktualnog europskog prvaka Chelseaja Edouard Mendy izabran je za najboljeg vratara Lige prvaka u prošloj sezoni, dok je najboljom vratarkom Lige prvakinja proglašena Sandra Panos iz Barcelone.




Branič Manchester Cityja i portugalske reprezentacije Ruben Dias izabran je za najboljeg obrambenog igrača prošlosezonskog izdanja Lige prvaka, dok je najboljom u Ligi prvakinja proglašena Irene Paredes iz Paris Saint-Germaina.


Najbolji vezni igrač je N’Golo Kante, a najbolja vezna igračica je Alexia Putellas. Erling Haland je najbolji napadač, a najbolja napadačica je Jennifer Hermoso. Najbolji trener u sezoni 2020./2021. Lige prvaka je Thomas Tuchel, a u konkurenciji ženskih klubova je to Barcelonin Lluis Cortes.