Premiership

Jokeri s klupe riješili derbi u Londonu, gosti iz Manchestera uzeli vrijedna tri boda kojima su smanjili zaostatak za Arsenalom

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Pogodak odluke zabio je Riyad Mahrez u 63. minuti na asistenciju Jacka Grealisha. Zanimljivo, Mahrez i Grealish su ušli u igru samo tri minute ranije



LONDON U velikom derbiju 19. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je na Stamford Bridgeu pobijedio Chelsea sa 1-0 smanjivši zaostatak za vodećim Arsenalom na pet bodova zaostatka.


Pogodak odluke zabio je Riyad Mahrez u 63. minuti na asistenciju Jacka Grealisha. Zanimljivo, Mahrez i Grealish su ušli u igru samo tri minute ranije.


Za “Bluese” je cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.




“Bluesi” su već u prvom poluvremenu morali napraviti dvije promjene zbog ozljeda igrača. U petoj minuti je teren napustio Raheem Sterling, a umjesto njega je ušao Pierre-Emerick Aubameyang, dok je 22. minuti zbog ozljede zamijenjen Christian Pulišić, a ušao je Carney Chukwuemeka.


Najbolju priliku u prvom dijelu imao je domaćin, u 44. minuti je Chukwuemeka pucao s ruba kaznenog prostora pogodivši stativu. Pet minuta kasnije okvir gola pogodili su i gosti, a glavom je pucao Nathan Ake.


Daleko bolju igru u nastavku “Građani” su okrunili vodstvom u 63. minuti golom Riyada Mahreza na asistenciju Jacka Grealisha.


U završnici susreta Chelsea je mogao izjednačiti, ali je Lewis Hall loše pucao.


City je ovom pobjedom smanjio zaostatak za vodećim Arsenalom koji je u ovom kolu odigrao 0-0 protiv Newcastle Uniteda.


“Topnici” vode sa 44 boda, City im 39, Newcastle United i Manchester United imaju po 35, a Tottenham je peti sa 33 boda. Chelsea drži skromno 10. mjesto sa 25 bodova.