Osvrt trenera

Jedna crna rupa uprskala prvi dio sezone Kvarnera 2010, ali u klubu nisu razočarani: “Nemamo momčad kojom bismo se prošetali ligom”

Katarina Blažević

Branimir Pavić/Foto M. LEVAK

Branimir Pavić/Foto M. LEVAK

Krenuli smo dobro, poslije su došli ti nesretni porazi od Jazina i Omiša, a najviše mi je krivo bilo zbog Jazina jer smo odigrali lošu utakmicu. Omiš je, pak, protivnik koji može svakoga dobiti na svom terenu - kaže trener Pavić



RIJEKA Sjajan start i mjesto na samom vrhu ljestvice nakon šest kola uprskala je jedna crna rupa u prvom dijelu sezone Kvarnera 2010. Gubitak bodova protiv favoriziranih osječkih Vrijednosnica i Dubrovnika nisu došli toliko iznenađujuće, ali porazi od Omiša, Zagreba i Jazina, koje si ovakav riječki sastav možda i nije trebao dopustiti, »bacili« su momčad na peto mjesto ljestvice.


– Mi niti nemamo momčad kojom bismo se mogli prošetati ligom. Krenuli smo dobro, poslije su došli ti nesretni porazi od Jazina i Omiša, a najviše mi je krivo bilo zbog Jazina jer smo odigrali lošu utakmicu. Omiš je, pak, protivnik koji može svakoga dobiti na svom terenu. Dubrovnik je trenutano malo jača ekipa od svih nas i zasluženo su na samom vrhu – kaže trener Kvarnera 2010 Branimir Pavić, svjestan problema u tih nekoliko neočekivanih poraza.


Lakši raspored


– Malo je raspored za nas bio na početku mrvicu lakši, a i nemamo neke sreće s tim ozljedama. Fells nije igrao četiri utakmice, Naletilić tri, dok Jashari nije igrao njih pola. To su važni igrači pa se malo izgubila napadačka kemija. Ali prvi dio sezone smo, uz Dubrovnik, bili obrambeno najbolja ekipa, tako da je sve bilo na razini što se tiče neke želje i pripreme. Jedino smo malo zbog svih tih stvari bili napadački lošiji. To je jedan od razloga tih poraza.




U Kvarneru, ipak, nema razloga za brigu i razočaranje. I na startu sezone iz Uprave su naglašavali kako je prvi cilj plasman u Ligi za prvaka, a promocija u viši rang ove sezone još uvijek nije imperativ. Za razliku od HT Premijer lige, u Prvoj ligi samo dvije momčadi igraju doigravanje nakon Lige za prvaka i Lige za ostanak.


– Ne bih rekao da smo razočarani. Bilo bi dobro da imamo jedan poraz manje, ali što je, tu je. Završilo je tek malo više od trećine lige i vidjet ćemo kako će se to sve razvijati. Nadamo li se još uvijek borbi za Premijer ligu? Idemo utakmicu po utakmicu, nama je neki cilj na početku sezone i bio ulazak u Ligu za prvaka, odnosno među šest najboljih. Prema tome se nekako i ravnamo. Idemo korak po korak pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti.


Usred sezone stiglo je i pojačanje u reketu u vidu Danijela Zovka, bivši igrač Sonik Puntamike i Zrinjskog, koji je prošle sezone igrao za susjeda iz Škrljeva. Krilni centar nije stigao zbog ozljede nekoga od igrača Kvarnera, ali Riječani su s njima itekako imali problema.


Završnica Kupa


– Definitivno smo se sa Zovkom htjeli pojačati, jer smo u tom prvom dijelu prvenstva imali problema sa skokom, protivnici su tu uvijek dominirali. S obzirom na to kako je ekipa slagana, nismo imali riješenu poziciju četvorke. Dolaskom Zovka smo se malo ojačali. Ozljede? Jashariju je gotovo pa sigurno izgubljena sezona. Fells i Naletilić će, nadam se, biti spremni odmah za nastavak prvenstva. Zasad će roster ostati isti, ali naravno ako se nešto zanimljivo pojavi, onda ćemo reagirati.


Vrhunac i najljepši dio prvog dijela sezone za Kvarnerovce je zasigurno plasman na Final Eight Kupa »Krešimir Ćosić«. Riječani su jedini prvoligaš, koji će zajedno s još sedam premijerligaša zaigrati na završnici, a za čije će se domaćinstvo vjerojatno kandidirati i Kvarner. Možda će se u Rijeci i druge godine zaredom podići trofej Kupa…


– Definitivno je za klub i za nas same plasman na završnicu Kupa jedna lijepa nagrada, da smo među osam u državi u tom natjecanju… Ne znamo još s kime ćemo igrati u četvrtfinalu, ali sigurno ćemo se dobro pripremiti i skupo prodati svoju kožu – zaključuje Branimir Pavić.