KRAJ ZA HAJDUK II

Jakobušić najavio gašenje druge momčadi Hajduka: “Volio bih da me uvjere da je tih 10 milijuna kuna troška opravdano”

Portal Novi list

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

"Volio bih da me uvjere da je toliki broj igrača, preko 10 milijuna kuna troška i trener koga nitko ne spominje i ne vidi u kombinacijama za trenera prve momčadi opravdano”, kazao je Lukša Jakobušić.



SPLIT Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić danas je na skupštini Hajduka objavio gašenje druge momčadi “Bilih” na kraju ove sezone.


– Prije pet dana smo zatražili ukidanje Hajduka II. Troškovi su godišnje 10,9 milijuna kuna. Tu su i plaće, putovanja… Dio troškova zbog ugovora ćemo imati i do ljeta sljedeće godine. Iza te odluke je stajala analiza Akademije. Trenutno je 41 igrač u kadru Hajduka II. Po izvještaju šefa Akademije pet igrača bi se na ljeto trebalo priključiti seniorima. Za 17 igrača planiramo posudbu u prvu i drugu ligu, da vidimo jesu li za Hajduk koji se bore za naslove. Za peto mjesto su svi, ali za Hajduk koji se bori za naslove su trenutno tu samo njih pet da budu u konkurenciji. Njih 17 će ići na posudbe, a sa 19 igrača ćemo ići na raskid ugovora”, rekao je Jakobušić.


Još uvijek nije poznato koji će igrači preseliti iz druge u prvu momčad, ali spekulira se da se radi o mladim igračima koji su i ranije dobivali minute s A ekipom.




“Volio bih da me uvjere da je toliki broj igrača, preko 10 milijuna kuna troška i trener koga nitko ne spominje i ne vidi u kombinacijama za trenera prve momčadi opravdano”, kazao je Lukša Jakobušić u ranijem intervjuu za Dalmatinski portal te dodao:


“Boro Primorac se slaže da se iz juniora može direktno u seniore, a pogotovo ako Savez odluči da druge momčadi idu u Treću ligu. Sama činjenica da razmišljamo o ukidanju druge momčadi dovoljno govorio o mišljenju koje imamo o tom projektu.”