Trener nakon derbija

Jakirović: “Nismo se došli braniti, a tek ćemo vidjeti tko je zaspao kod gola. Obregon? Bit će kažnjen”

Davor Petrović

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Naljutio se jer je zaboravio osnovno, dres. Ostao mu je u svlačionici, ali to nije bio moj problem. To govori i koliko je bio unutra. Na zagrijavanje se ide u dresu, a zatim se samo stave kostobrani i ulazi se u igru - objasnio je trener Rijeke



ZAGREB Unatoč porazu od Dinama, Sergej Jakirović nije bio previše razočaran na službenoj press konferenciji nakon derbija.


– Mislim da je utakmica bila dobra. Mi se nismo došli braniti, htjeli smo staviti Dinamo pod pritisak i pokušati zabiti gol. Oni su bili na visokoj razini i istrčali su na teren s najjačim sastavom. Koštala nas je dekoncentracija kod primljenog gola, a kasnije smo imali neke prilike. Na početku ovog dijela bili smo u nezahvalnoj situaciji i htjeli smo se stabilizirati čim prije.


Sada imamo dobar raspored, većinu utakmica igramo na Rujevici. Napraviti ćemo sve za Europu, ali to neće biti nimalo jednostavno jer u igri je pet momčadi. Uspijemo li u tome, to bi za nas bilo ravno naslovu prvaka – istaknuo je Jakirović.




Kod primljenog gola su pri izvođenju kornera za Dinamo na drugoj stativi nečuvani ostali Arijan Ademi i strijelac Stefan Ristovski.


– Nekome su pobjegli. Kasnije ćemo analizirati što se točno dogodilo kod tog gola i vidjeti tko je zaspao. U 40. minuti dogodilo nam se isto, kada je Ademi ostao sam na drugoj stativi, a igrači su mi u svlačionici rekli da su napravili blok na Veigi. Tu moramo uzeti u obzir i kvalitetu Dinama – dodao je trener Rijeke.


Za kraj je na red došao ispad Jorgea Obregona.


– Naljutio se jer je zaboravio osnovno, dres. Ostao mu je u svlačionici, ali to nije bio moj problem. To govori i koliko je bio unutra. Na zagrijavanje se ide u dresu, a zatim se samo stave kostobrani i ulazi se u igru. Sigurno će biti kažnjen zbog toga – zaključio je Jakirović.