Dojmovi trenera

Jakirović nije u potpunosti zadovoljan pobjedom protiv Varaždina: “Dva gola smo dali u najbolje vrijeme”

Denis Frančišković

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

Varaždin je igrao dobro, imali smo dvije šanse mi, dvije oni. Razbijali su nam presing i nismo ih mogli nikako stisnuti kako je trebalo. Na kraju smo dali prva dva gola u najbolje vrijeme i tako usmjerili utakmicu - kaže Jakirović



RIJEKA Trener Rijeke Sergej Jakirović od dolaska na Rujevicu upisao je šest pobjeda u osam susreta. Bijeli nastavljaju juriti prema Europi, a sada su i dohvatili četvrto mjesto koje bi trebalo voditi u Konferencijsku ligu.


– Čestitke i Varaždinu i Rijeci na dobroj utakmici, pogotovo za gledatelje. Moram priznati da mi nije prvih pola sata izgledalo da će završiti ovako. Varaždin je igrao dobro, imali smo dvije šanse mi, dvije oni. Razbijali su nam presing i nismo ih mogli nikako stisnuti kako je trebalo. Na kraju smo dali prva dva gola u najbolje vrijeme i tako usmjerili utakmicu.


Ono čime nisam zadovoljan je obrambena igra u prekidima. Niti jedan nismo očistili, a na kraju i dobili gol iz njega. Drugo poluvrijeme smo se dogovorili da ih malo sačekamo i da zabijemo drugi gol. Uspjelo nam je to iz kontre, Obregon je lijepo pobjegao i došli smo do tog drugog važnog gola – kaže Sergej Jakirović.




Ova tri boda imaju posebnu težinu?


– Jako su ovo psihološki važna tri boda jer smo prestigli četiri momčadi. Ujedno popravili smo i domaću statistiku. To je jako važno naglasiti jer jako malo smo bodova osvojili na Rujevici – rekao je trener Rijeke.