Labrović u Dinamu?

Jakirović nakon naprasnog odlaska u Dinamo sada želi uzeti i kapetana Rijeke. Pala je i prva ponuda

Denis Frančišković

Nediljko Labrović/Foto PIXSELL

Nediljko Labrović/Foto PIXSELL

Modri su spremni platiti dva milijuna eura iako je Labrovićeva vrijednost prema Transfermarktu 2.8 milijuna eura i Rijeka sigurno neće pristati na taj iznos



RIJEKA Nediljko Labrović na meti je Dinama, točnije Sergeja Jakirovića i Gojka Mrčele! Trenutno najbolji vratar HNL-a poslije odlaska Livakovića u Tursku nameće se bivšem treneru Bijelih kao logično rješenje za sigurnost među vratnicama nakon što šansu na najbolji način nije iskoristio Ivan Nevistić, bivši vratar Rijeke.


Prijelazni rok traje do 8. rujna, a iz Maksimira su već iznijeli neslužbenu ponudu prema Rujevici i Damiru Miškoviću. Modri su spremni platiti dva milijuna eura iako je Labrovićeva vrijednost prema Transfermarktu 2.8 milijuna eura i Rijeka sigurno neće pristati na taj iznos.


Prvi čovjek Bijelih u situaciji je da može tražiti puno više pa i određeni postatak od buduće prodaje i sigurno neće žuriti iako vremena i neće biti previše ukoliko stigne službena ponuda. Nešto slično događalo se s Matijom Friganom koji je bio na korak od Dinama, a onda je za puno veći iznos završio u Belgiji.




No situacija se otada prilično promijenila i u taboru Dinama čija se kasa puni toliko da Modri praktički bez problema mogu kupiti bilo kojeg igrača HNL-a. Modri su što od Gvardiola, što od Šutala, Livakovića, Ivanušeca… zaradili više od 50 milijuna eura i puno im je lakše zavući ruku dublje u džep. A i Rijeci treba financijska injekcija nakon ispadanja iz Konferencijske lige čime je klub ostao bez najmanje tri milijuna eura.


Sergej Jakirović već je prijavio igrače za Konferencijsku ligu, a na tom popisu su vratari Nevistić, Zagorec i mladi Rajić. Za pojačavanje HNL konkurencije Modri vide kao opciju i Ivicu Ivušića, Osijekovog vratara koji je otišao na Cipar.


Labrović će uskoro proslaviti 24. rođendan i vjeran je Rijeci dok se ne postigne mogući dogovor u znanom trokutu, a trenutno je koncentiran i na reprezentativne akcije baš na Rujevici gdje se najbolja hrvatska vrsta priprema za ogled s Latvijom.


Namjeru Dinama ne treba gledati kao neočekivanu s obzirom na posljednje događaje, posebno igre i probleme Dinama. Nije isključeno da će Jakirović, koji je praktički udario temelje ovosezonske Rijeke, povući još kojeg igrača prema metropoli.