Prvenstvo Hrvatske

Jadranaši ipak prejaki za Riječane, vaterpolisti Primorja EB upisali uvjerljiv poraz u prvom polufinalnom susretu

Denis Frančišković

NAJEFIKASNIJI S TRI GOLA - Tin Brubnjak/Foto M. LEVAK

NAJEFIKASNIJI S TRI GOLA - Tin Brubnjak/Foto M. LEVAK

Riječani su ostvarili plasman u polufinale domaćega prvenstva nakon šest godina, što je samo po sebi već veliki uspjeh. Očekivano, domaćini bez Dobuda prezentirali su kvalitetu više od Primorjaša za koje nije nastupio Kadivec



SPLIT Prva utakmica polufinala prvenstva Hrvatske: Jadran ST – Primorje EB 14:6 (5:1, 3:2, 4:2, 2:1). Bazen Poljud. Suci: Blašković i Štampalija. Delegat: Božo Vuletić.


JADRAN SPLIT: Marcelić, Burić 2, Marinić Kragić 6 (2), Čagalj, Butić, Pejković, Bukić 2, Tomasović 1, Delić, Žilić, Šetka 2, Dužević, Anić, Zović 1.


PRIMORJE EB: M. I. Čubranić, Babić, Te Riele, Abramović, Brubnjak 3 (2), Brguljan 1 (1), N. Čubranić 2, K. Babić, Franulović, Muslim, Crippa, Tončinić, Dipić, G. Burburan.




Vaterpolisti Primorja Erste bank visoko su poraženi od splitskog Jadrana u prvom polufinalnom ogledu prvenstva Hrvatske, Splićani nisu dozvolili senzaciju na svom bazenu na Poljudu postavivši se od početka susreta u ulozi apsolutnog favorita. Jadran je nedavno postao doprvak Regionalne lige, Riječani su ostvarili plasman u polufinale domaćega prvenstva nakon šest godina, što je samo po sebi već veliki uspjeh. Očekivano, domaćini bez Dobuda prezentirali su kvalitetu više od Primorjaša za koje nije nastupio Kadivec.


Domaćini su pobjedu trasirali već u prvoj četvrtini kada su poveli 5:1, do odmora su vodili 8:3. Domaćini su ubacili u brzinu više već u uvodu, Marinić Kragić dvaput je pogađao iz peterca i jednom iz igre, došla je pritom do izražaja sva raznovrsnost Jadranaša.


Riječani su zaigrali puno bolje u drugoj četvrtini u kojoj je do izražaja došla zonska obrana na čelu s Maurom Ivanom Čubarnićem (6 obrana) i dobra plivačka energija. Oba gola zabio je najbolji gostujući strijelac Brubnjak, za minus jedan u drugoj četvrtini.


Početkom treće dionice Marinić Kragić je zabio četvrti gol za 9:3, Brguljan odmah smanjio za četvrti riječki gol, ali treći iz peterca. Igrači Igora Hinića teško su kroz igru dolazili do vratiju Splićana.


Pri kraju susreta Marinić Kragić poentirao je za 14:6, svoj šesti pogodak, koliko su ukupno zabili i Primorjaši. Poraz je dobrim dijelom ublažio i mladi vratar Mauro Ivan Čubranić s ukupno 12 obrana.