Problem - pandemija

Izvršni direktor Milana najavio nove odlaske igrača: “Njihovi menadžeri se ponašaju kao da se korona nije dogodila”

Hina

Ivan Gazidis/Foto REUTERS

Ivan Gazidis/Foto REUTERS

Milan su tijekom ljeta kao slobodni igrači napustili vratar Gianluigi Donnarumma i Hakan Calhanoglu koji su preselili u PSG i Inter. Klub sada riskira sličan ishod s Franckom Kessiejem, čiji ugovor istječe u lipnju 2022MILANO Izvršni direktor Milana Ivan Gazidis najavio je kako će neki igrači napustiti San Siro kao slobodni igrači jer se njihovi menadžeri ponašaju kao da se pandemija koronavirusa nije dogodila.


“Odluke nikada nisu lake. U prošlosti, igrači se nisu trudili napustiti klub kao slobodni igrači. Umjesto toga, danas klubovi djeluju odgovornije na financijskoj razini, dok se igrači i agenti ponašaju kao da se COVID-a nikada nije dogodio,” kazao je Gazidis za talijanske medije.


“Neki igrači će morati otići kao slobodni igrači zbog novaca koji traže. Mi ćemo nastaviti donositi odluke u najboljem interesu kluba, kako bi ostali konkurentni u vrhu Serie A i Europe, ali ne možemo zanemariti ekonomsku održivost,” dodao je.
Milan su tijekom ljeta kao slobodni igrači napustili vratar Gianluigi Donnarumma i Hakan Calhanoglu koji su preselili u PSG i Inter. Klub sada riskira sličan ishod s Franckom Kessiejem, čiji ugovor istječe u lipnju 2022., a San Siro bi bez odštete mogao napustiti i Alessio Romagnoli.


“Postavljamo temelje za naš ambiciozni projekt Milana u budućnosti, s jasnom i koherentnom strategijom,” poručio je Gazidis novinarima.


Rossoneri su objavili svoju bilancu 2020-21. s konsolidiranim gubicima od 96.4 milijuna eura.