PRIPREME ZA KVALIFIKACIJE

Izbornik Veljko Mršić: “Šteta i za Rijeku i hrvatsku košarku da ovaj grad nema klub na jednoj višoj razini”

Zlatko Horvat

Veljko Mršić/Foto PIXSELL

Veljko Mršić/Foto PIXSELL

"Opatija sad ima fenomenalnu dvoranu i za trening, sve nam je blizu i jako smo zadovoljni. Nadam se samo da će se i riječka košarka vratiti gdje je bila početkom devedesetih godina, kada je dvorana na Trsatu bila stalno puna, tada su u Prvoj ligi postojala i dva kluba", rekao je izbornik košarkaša.RIJEKA Košarkaška reprezentacija Hrvatske trenutačno trenira u opatiji i priprema se za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Veljko Mršić, izbornik reprezentacije, nije imao vremena za pravi predah – poslije naslova prvaka sa Zadrom, okrenuo se reprezentativnim izazovima.


– U subotu smo završili, u nedjelju imali oproštajni ručak, a zatim sam krenuo za Zagreb. U ponedjeljak se već radilo na pripremama za okupljanje, posljednjim detaljima, dok smo se u utorak okupili i došli u Opatiju. Dobro, prvog tjedna bilo nas je sedam, osam ili devet na treninzima pa sam se uspio malo regenerirati u ovoj lijepoj atmosferi i uvjetima koje imamo na raspolaganju. I igrači i ja. Dobili smo malo energije za ono što slijedi do kraja. Imamo mir i vrhunske uvjete. Opatija sad ima fenomenalnu dvoranu i za trening, sve nam je blizu i jako smo zadovoljni. Nadam se samo da će se i riječka košarka vratiti gdje je bila početkom devedesetih godina, kada je dvorana na Trsatu bila stalno puna, tada su u Prvoj ligi postojala i dva kluba. Šteta je i za Rijeku i hrvatsku košarku da danas nema klub na jednoj višoj razini.


Susret sa Slovenijom znači početak pravih priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre, što se održavaju u Splitu.
– Godinu dana smo ovo čekali. Nažalost, zbog pandemije i kasnog početka NBA sezone, nedostajat će nam dva od tri igrača koji su još uvijek tamo. Ostali smo i bez nekih euroligaških igrača zbog ozljeda. Nećemo biti u najboljem sastavu, ali bit ćemo prava momčad koja uživa igrati zajedno. Ovo moramo shvatiti kao nagradu, koju smo nenadano dobili. Kada smo dobili tu priliku, a dobili smo i domaćinstvo, to je dodatna prilika za promociju košarke nakon finalne serije doigravanja, koja je bila dobro praćena – kaže Mršić.