Bronca za povijest

Izbornik i igračice se osvrnuli na danske komentare: Pozdravljamo sve Dance koji su svojoj reprezentaciji dali 100 posto šanse

Portal Novilist.hr

Mičijević i Debelić zaustavljaju Lauru Damgaard/Foto REUTERS

Mičijević i Debelić zaustavljaju Lauru Damgaard/Foto REUTERS

Rukomet je najtrofejniji i najmnogoljudniji hrvatski sport, a do sada smo rukomet pratili samo kada je igrala muška reprezentacija. Nadam se da će sada pratiti i u prosincu rukomet kada mi igramo - rekao je zadovoljni izbornik Nenad Šoštarić



RIJEKA Bivši danski izbornik jučer je najavio kako Hrvatska nema puno šanse u borbi za broncu jer je “nisko u rukometu”, a upravo je to bila velika motivacija hrvatskim igračicama.


– Što da vam kažem nego da sam ponosan. Imali smo veliku motivaciju jer je njihov bivši izbornik jučer kazao da smo mi nisko u rukometu. On se dva puta nije plasirao na Olimpijske igre i bio je dva puta četvrti na EP-u. Ovo je ispisivanje povijesti, ovo će ostati upisano u anale hrvatskog sporta.


Taktički smo odigrali odličnu utakmicu. Mogli smo se žaliti jer Pijević nije spavala dvije noći zbog ozljede, ali smo se okrenuli sebi. Ne žalimo se ni sada, ovo je noć za slavlje i da Hrvatska slavi svoje heroine. Rukomet je najtrofejniji i najmnogoljudniji hrvatski sport, a do sada smo rukomet pratili samo kada je igrala muška reprezentacija. Nadam se da će sada pratiti i u prosincu rukomet kada mi igramo – rekao je zadovoljni izbornik Nenad Šoštarić.




Na danske komentare prije utakmice su se osvrnule i igračice.


-Vjerojatno sanjamo… Sve možete, ali ne možete nas dobiti prije nego ste odigrali s nama. Pozdravljamo sve Dance koji su svojoj reprezentaciji dali 100 posto šanse – rekla je Ćamila Mičijević, dok se najbolja pivotkinja prvenstva zahvalila suigračicama na toj tituli.


-Ja sam curama rekla da im se zahvaljujem što su mi dodavale loptu i što su mi omogućile da postanem najbolji pivot na Europskom prvenstvu. Hvala svima na podršci – rekla je Ana Debelić.