Ništa od medalje

Izbornik hrvatskih vaterpolista: “Mađarska je bila bolja i kvalitetnija. Sada nam nije ni do života, kamoli do utakmice za peto mjesto”

Portal Novilist.hr

Ivica Tucak/Foto REUTERS

Ivica Tucak/Foto REUTERS

Ono što je ludost svega ovoga sada je ta igra od petog do osmog mjesta, koja nema apsolutno nikakvog smisla. Moramo ostati tu, odigrati to kako znamo i umijemo. A vjerojatno nije, kako meni tako ni ikome ni do života, a kamoli do utakmice - rekao je TucakTOKIO Hrvatski vaterpolisti nisu se uspjeli plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Tokiju, Mađarska je u četvrtfinalu bila bolja rezultatom 15:11.


– Previše pogodaka smo primili, obrana nije funkcionirala na nivou da bi se dobila ovakva Mađarska. Čak smo se i odlično branili s igračem manje, ali na kraju je došlo do pada koncentracije očigledno – rekao je za HRT izbornik reprezentacije Ivica Tucak, čija reprezentacija nije gotova s utakmicama u Tokiju. Još uvijek se treba odigrati razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta.


– U ovom trenutku je teško donositi bilo kakav sud, osim da nismo uspjeli, borili smo se… Bila je Mađarska bolja i kvalitetnija, zasluženo je pobijedila. Treba sada podignuti glavu. Ono što je ludost svega ovoga sada je ta igra od petog do osmog mjesta, koja nema apsolutno nikakvog smisla. Moramo ostati tu, odigrati to kako znamo i umijemo. A vjerojatno nije, kako meni tako ni ikome ni do života, a kamoli do utakmice – rekao je Tucak.