Poštedio neke igrače

Izbornik Hrvatske uoči Mađara: “Imaju najboljeg pivota na svijetu, mi nismo favoriti”

Hina

Hrvoje Horvat/Foto PIXSELL

Hrvoje Horvat/Foto PIXSELL

Izbornik Hrvoje Horvat ove je akcije poštedio ponajbolje igrače poput Duvnjaka, Muse, Karačića i Cindrića, a zbog ozljeda zadobivenih u susretu protiv Slovačke za Mađarsku su otpali i Ante Gadža te Leon ŠušnjaVARAŽDIN Nakon dvije pobjede protiv Slovačke u srijedu i četvrtak u Varaždinu, hrvatska muška rukometna reprezentacija otputovat će u petak poslijepodne u Veszprem gdje ju u subotu (14.10 sati) očekuje susret protiv Mađarske u EHF EURO Cupu.


Hrvatska i Mađarska uoči međusobnog susreta imaju po osam bodova s tim da je Mađarska odigrala susret više te bi subotnji susret mogao odrediti pobjednika ovog natjecanja.


Izbornik Hrvoje Horvat ove je akcije poštedio ponajbolje igrače poput Duvnjaka, Muse, Karačića i Cindrića, a zbog ozljeda zadobivenih u susretu protiv Slovačke za Mađarsku su otpali i Ante Gadža te Leon Šušnja. Gadža je zadobio ozljedu lijeve šake, a Šušnja donji dio leđa.
“Morat ćemo raditi dodatne promjene zbog ozljeda Gadže i Šušnje”, rekao je Horvat u uvodu, a zatim i najavio utakmicu u Veszpremu:


“Očekujem da ćemo biti borbeni, hrabri i čvrsti i protiv Mađara. Mađarska je na posljednjih par natjecanja pokazala da je zagazila u sam vrh europskog i svjetskog rukometa. Uzeli su najbolje što imaju za ovu akciju tako da mi nismo favoriti. Naš temelj je igra u obrani, povratak mora biti perfektan jer Mađari drže jak tempo čitav susret. Njihov pivot je po meni najbolji na svijetu, a imaju i dva sjajna šutera”.


Jedan od igrača koji su ovoga tjedna dobili prvu priliku zaigrati u najjačoj reprezentaciji je i Veron Načinović, sin proslavljenog reprezentativca iz 90-ih Alvara Načinovića.


“Mađari su zahtjevniji protivnik od Slovaka, ali svejedno idemo na pobjedu. Imaju najboljeg pivota Banhidija i ključ pobjede će biti njegovo zaustavljanje”, kratak je u najavi subotnjeg susreta bio mladi Načinović.

Jedan od iskusnijih hrvatskih igrača u Veszpremu bit će vratar Ivan Pešić.


“Vidjeli smo da su Mađari pobijedili Španjolce, tako da se moramo dobro pripremiti. Imaju dobru, mladu ekipu koja je u zadnje dvije godine jako napredovala. Moramo odigrati pametnije nego protiv Slovačke i smanjiti greške”, kazao je Pešić.