Svejedno je ponosan

Izbornik Hrvatske nakon teškog poraza: “Problem je bio u mentalnoj i fizičkoj blokadi”

Portal Novilist.hr

Nenad Šoštarić/Foto REUTERS

Nenad Šoštarić/Foto REUTERS

Grešaka je bilo, grešaka će biti. Da nam je netko na početku turnira rekao da ćemo biti u Herningu, grohotom bi se nasmijali. Ovo je proces, ekipa ima 25 godina i ovo im je prvo polufinale - jasan je bio Nenad Šoštarić nakon utakmice



RIJEKA Izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić objasnio je koji su bili problemi u polufinalnoj utakmici s Francuskom.


– Odigrali smo jako loše u napadu u prvom poluvremenu, promašili smo previše zicera. U obrani nismo bili toliko loši. Problem je bio u mentalnoj i fizičkoj blokadi. Vanjska linija se trebala puno više kretati, a ne čekati da Ćamila zabije pogodak. Francuska je odigrala daleko najbolju utakmicu u obrani na cijelom turniru – kaže Šoštarić, čiju ekipu sada čeka borba za broncu.


– Mi smo se pripremali da će oni odsjeći Ćamilu. Srednji bek je trebao ići jedan na jedan s njihovim desnim vanjskim. Kad smo to prestali raditi, onda su Francuskinje napravile razliku. Mi moramo cure psihički uvjeriti da one znaju igrati rukomet. Kroz laganu rekuperaciju ćemo curama staviti u glavu da mogu do bronce. Moramo dati sve od sebe.




Ali ja sam ponosan na cure. Grešaka je bilo, grešaka će biti. Da nam je netko na početku turnira rekao da ćemo biti u Herningu, grohotom bi se nasmijali. Ovo je proces, ekipa ima 25 godina i ovo im je prvo polufinale.