Vaterpolisti u Tokiju

Izbornik Hrvatske nakon fantastične utakmice protiv Srbije: “Tek smo na pola puta, želimo prvo mjesto skupine”

Hina

Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Da ih nismo darivali poklonima kod 5-1 mislim da bi ih danas... ma nebitno, igrali smo protiv protivnika kojeg respektiramo. I dalje smo u borbi za prvo mjesto u grupi, sa Španjolcima ćemo odlučiti o pobjedniku skupine - rekao je Tucak



TOKIO Ovo je bila fantastična utakmica, matematički smo osigurali četvrtfinale i sad ne ovisimo ni o kome, kazao je izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon pobjede nad Srbijom.


Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Srbiju sa 14-12 (5-3, 1-1, 4-4, 4-4) u utakmici 4. kola u skupini B te osigurali plasman u četvrtrfinale olimpijskog turnira u Tokiju, a u ponedjeljak će protiv Španjolske igrati za utakmicu prvo mjesto u grupi.


“Čestitam momcima na doista fantastičnoj utakmici. Da ih nismo darivali poklonima kod 5-1 mislim da bi ih danas… ma nebitno, igrali smo protiv protivnika kojeg respektiramo. I dalje smo u borbi za prvo mjesto u grupi, sa Španjolcima ćemo odlučiti o pobjedniku skupine, a pratit ćemo i šta se događa u drugoj skupini. Tek smo na pola puta”,  kazao je Tucak koji protiv Španjolaca želi pobjedu.




“Ma, nema tajne, želimo pobjedu, a radit ćemo neke promjene. Ova utakmica je u ovom trenutku nebitna, ali može biti i bitna ovisno o drugoj skupini. Ne znam šta je bolje, igrati u četvrtfinalu s Italijom ili Amerikom, koja igra fenomenalno. Najbitnije je da igramo kao u ove dvije utakmice s Crnom Gorom i Srbijom”, zaključio je Tucak.


Po četiri pogotka za Hrvatsku postigli su Maro Joković i Paulo Obradović, a tri gola zabio je Luka Bukić. Briljantan je bio vratar Marko Bijač s 15 obrana. Kod Srbije je najbolji bio Nikola Jakšić s tri pogotka.


“Bila je to sjajna utakmica sa sjajnim otvaranjem protiv vrlo jake Srbije. Pokazali smo u ove dvije utakmice onaj poraz protiv Australije bio samo loš dan. Španjolce dobro poznajemo, pobijedili su nas na prošla dva natjecanja. Šteta što na bazenu nije bilo publike, uživali bi danas u ovom klasiku”, izjavio je igrač utakmice Marko Bijač.