Kvalifikacije za EP

Izbornik brončanih rukometašica najavio start kvalifikacija i pozvao navijače na utakmicu u dvorani Zamet: “Ovo je uvjerljivo najteža grupa”

Hina

Izbornik Nenad Šoštarić/Foto REUTERS

Izbornik Nenad Šoštarić/Foto REUTERS

Pozivam Riječane i Riječanke te sve ostale ljubitelje rukometa u Hrvatskoj da dođu u Rijeku. Ne vidim većeg magneta od toga da se dođe podržati hrvatska reprezentacija koja je pokazala da postoji ženski rukomet, da postoji ženski sport i koja je u jednoj teškoj godini vratila osmijeh na lice - rekao je Šoštarić



ZAGREB U ponedjeljak se u Zagrebu okupila ženska rukometa reprezentacija Hrvatske te se odmah zaputila prema Rijeci, gdje će u srijedu (17.30 sati) u dvorani Zamet protiv Ukrajine odigrati prvu utakmicu u skupini 4 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2022.


Senzacionalne osvajačice brončanog odličja na posljednjem Euru četiri dana poslije tog dvoboja će odigrati i utakmicu 2. kola u kojoj će gostovati kod Češke u Zlinu (17.20 sati). U skupini se nalazi još i Francuska, a samo će najbolje dvije reprezentacije izboriti mjesto na završnom turniru koji će biti odigran od 4. do 20. studenog 2022. u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.


“Ovo je uvjerljivo najteža grupa. Ukrajina je vratila za ove kvalifikacije deset igračica koje igraju u ozbiljnim ligama. To je jako ozbiljna i iskusna ekipa. S druge strane imate Češku koja ima dugi niz godina kontinuitet s izbornikom Janom Bašnym, a u jednom je trenutku čak bila i četvrta u Europi. To je ekipa koja ima puno dobrih igračica koje igraju u jakim klubovima, a na Europskom prvenstvu je gubila sa po dva-tri gola razlike u skupini sa Švedskom i Španjolskom. Posao je težak, ali mi želimo kontinuitet sudjelovanja na velikim natjecanjima”, izjavio je izbornik Nenad Šoštarić koji neće imati na raspolaganju sve igračice koje su svojim uspjehom na posljednjem Euru zaradile nadimak “kraljice šoka”.




“Oslabljeni smo na desnom krilu, gdje zbog ozljeda nemamo Japundžu i Mamić koje su bile na Europskom prvenstvu, a u subotu je Stela Posavec dobila laktom u glavu, razbijena joj je arkada te osam dana ne smije ništa, ali će biti s nama iz socioloških razloga. Ostale cure su zdrave, sretne i zadovoljne što su ovdje i možemo se nadati samo najboljem.”


Želju za ponovnim nadmetanjem u nacionalnom dresu istaknula je vratarka Ivana Kapetanović.


“Od Croatia kupa nismo imale ništa. Sve smo sretne, uzbuđene, svima nam se opet zajedno igra. Vidjet ćemo gdje smo na početku nove sezone i želimo ostvariti što bolji rezultat, odnosno plasirati se na Europsko prvenstvo, a to je i nekakav uvod za Svjetsko prvenstvo”, rekla je Kapetanović koja se složila s izbornikom o snazi kvalifikacijske skupine:


“Naša skupina je možda i najteža. S obzirom da sam u Francuskoj, pričala sam s curama, one na to isto tako gledaju. No, dobro je da imamo jakih utakmica. Dobro je da igramo s dobrim ekipama, jer mislim da i mi tako rastemo i napredujemo. Čekaju nas dvije zahtjevne utakmice. S Ukrajinom smo već igrali, jednom smo pobijedili, a jednom izgubili pa mi je baš drago da s njima igramo prvu utakmicu, da zapravo vidimo kakav je taj naš napredak kroz par godina. Dobro je da prvu igramo kući, a dobro je i da je to Ukrajina.”


Svjestan važnosti podrške s tribina izbornik Šoštarić je uputio poziv navijačima da u srijedu napune tribine dvorane Zamet.


“Pozivam Riječane i Riječanke te sve ostale ljubitelje rukometa u Hrvatskoj da dođu u Rijeku. Ne vidim većeg magneta od toga da se dođe podržati hrvatska reprezentacija koja je pokazala da postoji ženski rukomet, da postoji ženski sport i koja je u jednoj teškoj godini vratila osmijeh na lice.”