Pripreme za SP

Iz Rijeka sporta stiglo objašnjenje nakon prozivki izbornika Tucka: “Kantrida ne može udovoljiti zahtjevima reprezentacije”

Ivan Volarić

ČEKA POPRAVAK - Most na glavnom bazenu Kantrida/Foto S. DRECHSLER

ČEKA POPRAVAK - Most na glavnom bazenu Kantrida/Foto S. DRECHSLER

Havariju koju smo imali s mostom još uvijek nismo uspjeli sanirati. Ponudili smo im alternativu koja očito nije prihvatljiva njihovim standardima - kaže Igor Butorac, direktor Rijeka sporta



RIJEKA Ivica Tucak, izbornik srebrnih hrvatskih vaterpolista s netom završenog EP-a, požalio se nakon finala u Zagrebu na gostoprimstvo Rijeke uoči skorašnjeg početka priprema za SP. Naime, Tucak tvrdi da je reprezentaciji za treninge na Kantridi ponuđen bazen pod balonom, na što vodstvo hrvatske reprezentacije nema namjeru pristati.


– Ne treba naglašavati da su Rijeka i bazeni na Kantridi uvijek bili maksimalno na raspolaganju vaterpolskoj i ostalim hrvatskim reprezentacijama, međutim u ovom slučaju postoje tehnički problemi uslijed kojih nismo u mogućnosti u potpunosti odgovoriti zahtjevima priprema vaterpolske reprezentacije – govori Igor Butorac, direktor tvrtke Rijeka sport, koja brine o sportskim objektima u vlasništvu grada, pa i kompleksu bazena na Kantridi.


Butorac objašnjava kako je ne tako davno, baš uoči utakmice vaterpolista Primorja EB, došlo do iskakanja mosta kojim je moguće odijeliti bazen, a onda i do oštećenja folije, pa se mora isprazniti bazen. Dok se to ne sanira, vrlo je rizično na dnevnoj bazi pokretati most.




– Havariju koju smo imali s mostom još uvijek nismo uspjeli sanirati s obzirom na to da je samo jedna tvrtka u Hrvatskoj specijalizirana za te radove. Mi ćemo to sigurno riješiti, ali sada želimo minimalizirati rizik od novih oštećenja na način da što manje pomičemo most. Jasno je da je puno manja vjerojatnost iskakanja ako to radiš jednom tjedno ili dvaput na dan, što bi bio slučaj dok je reprezentacija tu na pripremama.


Most odjeljuje bazen na dva dijela, odnosno omogućava formiranje 33-metarskog plivališta za vaterpolo s jedne, te 40 staza za plivanje s druge strane. Reprezentacija je izašla sa zahtjevom da bi ujutro trenirala pod balonom, a popodne na glavnom bazenu. S obzirom na probleme s mostom, ne znam gdje s ostalim korisnicima u terminu treninga reprezentacije. Ne možemo ih staviti pod balon jer on nije pogodan za velik broj mladih plivača i plivačica. Pojednostavljeno rečeno, zbog tehničkog problema i velikog broja korisnika nismo sada u mogućnosti ispoštovati njihove zahtjeve – dodao je Butorac.


Jasno, stari bazen pod balonom nije upitan.


– Ponudili smo im ono što smo u ovom trenutku mogli, alternativu koja očito nije prihvatljiva njihovim standardima – rekao je Butorac i dometnuo kako u cijeloj priči treba uzeti u obzir da se bazenski kompleks na Kantridi koristi svakodnevno već 15 godina i da je očekivano da se, uslijed protoka vremena i stalnog korištenja, povremeno događaju kvarovi koje je neophodno sanirati.