Vaterpolo

Ivica Tucak: “Potpuno smo iscrpljeni, ali u finalu ćemo dati sve od sebe za zlato”

Hina

Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Borba Hrvatske i Italije za zlato počinje u 15.30 sati, a bit će to četvrti nastup hrvatskih vaterpolista u finalima svjetskih prvenstava



DOHA Ovo je suludi ritam, potpuno smo iscrpljeni, ali u finalu ćemo dati baš sve od sebe za zlatnu medalju, rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak prije subotnjeg finala protiv Italije na Svjetskom prvenstvu u Dohi.


Borba Hrvatske i Italije za zlato počinje u 15.30 sati, a bit će to četvrti nastup hrvatskih vaterpolista u finalima svjetskih prvenstava. Dosad Hrvatska ima dva naslova prvaka, iz Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. godine, dok je u Kazanju 2015. bila srebrna.


„Moramo biti iskreni i reći da je ovo veliki rezultat. Unutar mjesec dana smo igrali finale Europskog prvenstva i sada ovdje finale. Ukupno je ovo za Hrvatsku četvrto finale na SP-ima, meni osobno treće. Presretni smo, ali ostao je taj posljednji korak. Moramo ga napraviti, ali hoćemo li uspjeti to ne znam. Jedino znam da moramo i hoćemo dati sve od sebe kako bi osvojili zlato. Na izdisaju smo, iscrpljeni smo, ali snage će ostati. Rekao sam igračima da više nema ni treninga ni video analiza. Ostaje nam samo srce i glava za finale“, rekao je izbornik Tucak koji, jasno, itekako cijeni suparnika u finalu.




„Mi, Španjolska i Italija smo sami vrh svjetskog vaterpola u posljednje vrijeme. Ne znam što bih rekao o Italiji, to je momčad koja nabija ubitačan ritam. Imaju nekoliko fenomenalnih igrača, a moram naglasiti da me na ovom prvenstvu ugodno iznenadio Condemi. Djeluje iz drugog plana, daje ritam, baš je strašno otkriće. Znao sam da je odličan, ali ne toliko. Imaju vođu Di Fulvija pa sjajnog golmana. Ne znam, ovo je finale, šanse su 50-50, odlučit će nijanse. Samo znam da ne smijemo poklanjati kao protiv Francuske, tada neće biti dobro, zaključio je izbornik Tucak.


Hrvatski reprezentativci također na sličan način razmišljaju prije finala, s nadom kako će se uspješno obaviti i posljednji ispit na prvenstvu.


„Jedva čekamo finale, uzbuđeni smo. Vjerujem da možemo još podići razinu igre. Dokazali smo se protiv svih, ali je jasno kako je finale najzahtjevnija utakmica na turniru. Bit će teško, Talijani su strašno agresivna momčad, brzi plivači, ali vjerujemo u sebe“, poručio je Luka Lončar, a složio se s tim i Franko Lazić.


„Nećemo se zadovoljiti dosad učinjenim, makar smo već napravili veliki posao. Želimo zlato protiv Talijana koji su zasluženo u finalu. Oni su uvijek isti, izuzetno agresivni, žestoki u bazenu. Moramo parirati snagom, ali i biti smireni u određenim trenucima finala“, kazao je Lazić.