SP rukometašica

Ivica Obrvan nakon dramatičnog poraza: “Još sam vruć, ovo je bio šok”

Portal Novilist.hr

Foto CARL SANDIN/Bildbyran/Sipa USA/PIXSELL

Foto CARL SANDIN/Bildbyran/Sipa USA/PIXSELL

Penal stativa, lopta se odbije igračici, na kraju mi promašimo sedmerac za neriješeno i jedino vodstvo Mađarica na utakmici nas je odvelo u poraz. Još sam uvijek vruć poslije utakmice, žao mi je da je tako ispalo - kaže izbornik



GÖTEBORG Hrvatske su rukometašice izgubile od Mađarske 22:23 nakon što su vodile 59 minuta, i tako su ostale ne samo bez četvrtfinala SP-a, već i bez kvalifikacija za Olimpijske igre.


 Mađarska je imala samo jedno vodstvo koje joj je na kraju donijelo pobjedu… Šok i nevjerica u taboru Hrvatske.


– Mađarske igračice su više iz očaja krenule na nekakav flaster prema našoj lijevoj strani, prema Ćamili. Mi se tu nismo snašli najbolje, odnosno držali smo tu prednost koliko-toliko. Mislili smo vjerojatno da ćemo izdržati do kraja, a na kraju nam je ponestalo malo i sreće. Neke zicere, dva, tri, četiri, puno penala za njih. Penal stativa, lopta se odbije igračici, na kraju mi promašimo sedmerac za neriješeno i jedino vodstvo Mađarica na utakmici nas je odvelo u poraz. Još sam uvijek vruć poslije utakmice, žao mi je da je tako ispalo. Treba malo proanalizirati da bi dao neke konkretnije izjave. Ovo je baš bila šokantna utakmica – rekao je izbornik Ivica Obrvan.  




Potom se naš izbornik detaljnije osvrnuo na samu završnicu. Točnije dramu.


– Ovo je bila utakmica debelo pod kontrolom. Bio sam u komunikaciji s igračicama koje su odigrale završnicu. Rekle su da mogu, što se tiče snage, bilo je malo problematično ubaciti neke igračice s klupe hladne. Sve se odvijalo u dramatičnoj završnici, išlo možda prema našoj minimalnoj pobjedi. Što je opet dobro protiv ovako jake ekipe. Malo nam je pustila koncentracija na pozicijama između dvojke i trojke u obrani. Mađarice su dobili nekakav zalet, euforiju. Jednostavno dogodilo se to što po razvijanju rezultata u drugom poluvremenu nismo mogli niti očekivati niti je normalno da se dogodi.