U organizaciji Đokovića

Ivanišević najavio Adria Tour u Zadru: “Pričamo isti jezik, mentalitet nam je isti, nema mjesta za mržnju”

Portal Novilist.hr

Foto M. Mijošek

Foto M. Mijošek

Puno je nogometaša koji igraju u istim klubovima pa se podržavaju. Tenis je individualni sport, ali opet je lijepo vidjeti kada dođeš na jedan veliki turnir, dvadeset Balkanaca u svlačionici, jedan drugoga podržavaju, treniraju - kaže Ivanišević



ZADAR Proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević preuzeo je ulogu sportskog direktora teniskog turnira Adria Tour koji će se održati od 19. do 21. lipnja u Zadru, a diljem regije turnir dovodi Novak Đoković.


Za Al Jazeeru Balkans Ivanišević je objasnio kako ovaj turnir može poslati poruku zajedništva.


– Mi pričamo isti jezik, mentalitet nam je isti, a nekada smo bili i jedna zemlja. Sad smo se svi raštrkali, ali u sportu nema mjesta za mržnju i ljubomoru. Puno je nogometaša koji igraju u istim klubovima pa se podržavaju. Tenis je individualni sport, ali opet je lijepo vidjeti kada dođeš na jedan veliki turnir, dvadeset Balkanaca u svlačionici, jedan drugoga podržavaju, treniraju.




Kada igraju meč, tih sat, dva svatko hoće pobijediti, ali poslije su opet prijatelji. Sljedećeg dana opet treniraju, tako da ovo je odlična stvar i naravno da je sport jedini koji sve može približiti i ujediniti, da se odnosi postave na normalan nivo, kakav bi inače trebali biti – smatra Ivanišević, kojega je na poziciju sportskoga direktora zadarskog turnira stavio organizator Đoković.


– To je isto kao da sam ja nogometni trener i zove me madridski Real. Odmah se kreće, i pješice ako treba. Novak Đoković se ne odbija.


Ivanišević je priznao i kako se srpski tenisač ne boji učiti nove stvari od njega…


– Đoković, Nadal i Federer su tu gdje jesu jer se ne boje učiti, žele napredovati. Prihvaćaju svaku sugestiju. U tom dijelu je jako zanimljivo i lako raditi. Naravno, i uvijek se može nešto poboljšati. Drugi servis je Đokoviću puno jači. Malo smo radili na toj tehnici. On želi biti zapamćen kao najbolji svih vremena, želi oboriti sve rekorde.