Nogomet

Ivan Rakitić se rasplakao na oproštaju od Seville i objasnio zašto ide u Saudijsku Arabiju

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Rakitić, koji je bio dokapetan momčadi i stranac je s najviše nastupa u povijesti Seville, prešao je u jedanaestoplasiranu momčad saudijskog prvenstva Al-Shabab



MADRID Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić na konferenciji za medije se oprostio od Seville te je rekao da odlazi u Saudijsku Arabiju jer ga novi trener Quique Sanchez Flores više nije htio u španjolskom prvoligašu.


– Ja sam sebe vidio kao neupitnog člana udarne postave. Nisam razumio trenerovu odluku, ali ju moram prihvatiti. Ideja novog trenera nije ista kao i moja – rekao je 35-godišnji Rakitić na oproštajnoj konferenciji održanoj u loži stadiona Ramon Sanchez-Pizjuan u Sevilli.


Rakitić, koji je bio dokapetan momčadi i stranac je s najviše nastupa u povijesti Seville, prešao je u jedanaestoplasiranu momčad saudijskog prvenstva Al-Shabab.




“Nisam niti u jednom trenutku razmišljao o odlasku u siječnju, niti sam razgovarao o tome sa svojim zastupnikom. Htio sam ostati do kraja ugovora (30. lipnja). Ali nisam htio pokazati nezadovoljstvo niti neigranjem zarađivati novac. Sjediti na klupi, ne moći pomagati ekipi pa ići mirno doma – to nije za mene.


Osjećam se dobro i mislim da sam u dobroj formi. Čuvam se do najmanjeg detalja, kao i (38-godišnji kapetan) Jesus Navas. Nikakvih tegoba nemam. Ali, trener misli drugačije. Kada sam vidio da trener razmišlja drugačije, morao sam gledati dalje – objasnio je Rakitić.


Izjavio je da je njegov zastupnik bio u kontaktu s nekoliko momčadi, ali da on sam nije bio uključen u to jer nije bio zainteresiran za odlazak.


– Došla je ta ponuda sa spektakularnim sportskim projektom. To je klub koji želi jako rasti, s mladim predsjednikom. Mladim igračima ću ondje prenijeti svoj mentalitet te pomoći rastu momčadi i te lige.


Rakitić je, prije nego su novinari počeli s pitanjima, održao govor tijekom kojeg su iz njega izbile emocije pa ja zastajao i plakao. Španjolsku napušta nakon 13 godina tijekom kojih je u Sevilli zasnovao obitelj s Raquel te osvojio Europsku ligu 2014. i 2023.