Smjena

Ivan Leko više nije trener Hajduka! Splićani već objavili ime njegova nasljednika

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Karoglan se na klupu Hajduka vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga odučio otići s mjesta glavnog trenera



SPLIT Trenutačno drugoplasirani sastav HNL-a Hajduk otpustio je dosadašnjeg trenera Ivana Leku te će splitsku momčad ponovo preuzeti Mislav Karoglan!


On se na klupu Hajduka vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga odlučio otići s mjesta glavnog trenera. Splićane je u prošloj sezoni vodio u ukupno 12 službenih utakmica u kojima je upisao osam pobjeda uz četiri neriješena ishoda. U Hajduku je već ranije bio trener kadeta, dok je kao pomoćni trener sudjelovao u radu dva stručna stožera prve momčadi (pod vodstvom Gustafssona i Dambrauskasa). Tijekom seniorske nogometne karijere igrao je, među ostalim, i u Rijeci.


“Nakon obavljenog razgovora i analize dosadašnjeg stanja te rezultata, dogovoren je raskid suradnje s Lekom. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Adnan Čustović, Tomislav Rogić te Matthias de Baerdemaeker”, objavio je Hajduk.




Pod Lekinim vodstvom Hajduk je izgubio četiri od posljednjih šest susreta u HNL-u, a u tih je šest susreta ukupno postigao tri pogotka. Ukupno je ove sezone Hajduk u 11 prvenstvenih susreta osvojio 21 bod iz 11 nastupa, ali uz samo 13 postignutih golova, dok je u 3. pretkolu Konferencijske lige ispao od grčkog PAOK-a bez postignutog gola.


Na mjesto glavnog trenera Hajduka Leko je imenovan 31. prosinca prošle godine te je vodio je momčad ukupno u 37 službenih utakmica u kojima je ostvario 22 pobjede, četiri remija i 11 poraza uz osvojeni Kup u svibnju prošle godine.