DOJMOVI NAKON PORAZA OD ARGENTINE

Ivan Čupić: “Doveli smo se u probleme, ali vjerujem u prolaz u četvrtfinale”

Hina

Ivan Čupić/Foto: REUTERS

Ivan Čupić/Foto: REUTERS

Za dva dana je nova utakmica, doveli smo se u probleme, ali još ništa nije gotovo. Imamo snage i karaktera da pobijedimo Dansku. Nećemo se predati i vjerujem u prolaz u četvrtfinale", izjavio je Ivan Čupić. 



KAIRO Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je susret 2. kola skupine II drugog kruga Svjetskog prvenstva u Egiptu od Argentine sa 19:23 (12:12), a najbolji u našim redovima bili su Ivan Čupić sa sedam golova i vratar Pešić sa 12 obrana.


“Loše smo otvorili, ali do poluvremena ipak smo došli u egal. U drugom poluvremenu nedostajalo kreativnosti i kombinatorike u napadu. Utakmicu smo izgubili lošom igrom u napadu. Obrana 6-0 i 5-1 je funkcionirala dobro, Pešić je odlično branio, ali kad zabiješ 19 golova ne možeš se nadati pobjedi. Za dva dana je nova utakmica, doveli smo se u probleme, ali još ništa nije gotovo. Imamo snage i karaktera da pobijedimo Dansku. Nećemo se predati i vjerujem u prolaz u četvrtfinale”, izjavio je Ivan Čupić.


“Argentinci su bili bolji i treba im čestitati na pobjedi, ali danas smo mi prvenstveno pobijedili sami sebe, jer mi smo kvalitetnija ekipa od njih. Ne može se reći da se nismo borili i da nismo bili motivirani, ali naš potencijal danas nismo uspjeli spojiti i pokazati da smo jači. Uspjeli smo se vratiti u prvom poluvremenu, ali nismo preokrenuli utakmicu i u tome je problem. Ostala je Danska, najjači protivnik, ali mi ih se ne bojimo i probat ćemo izboriti četvrtfinale”, kazao je Marko Mamić koji je postigao tri gola.




U posljednjem kolu u ponedjeljak Hrvatska će igrati protiv Danske, dok će Argentina igrati protiv Katara. Hrvatska bi za prolazak u četvrtfinale trebala prvo pomoć Katara koji bi trebao svladati Argentinu, a zatim i svladati branitelja naslova.