Odlazi u Španjolsku

Istra 1961 ostaje bez jednog od ključnih igrača, Galilea se nakon četiri i pol sezone vraća u matični klub

Hina

Einar Galilea u dresu Puljana/Foto PIXSELL

Einar Galilea u dresu Puljana/Foto PIXSELL

Galilea je član prve postave Istre 1961, s kojom je ove sezone zauzeo peto mjesto u hrvatskom nogometnom prvenstvu, odigravši 33 utakmice



MADRID Središnji branič Einar Galilea (29), koji je četiri i pol sezone proveo na posudbi u hrvatskom prvoligašu Istri 1961, vraća se u matični Deportivo Alaves, izvijestile su u utorak baskijske novine El Correo.


Galilea je član prve postave Istre 1961, s kojom je ove sezone zauzeo peto mjesto u hrvatskom nogometnom prvenstvu, odigravši 33 utakmice.


Ugovor o posudbi istječe mu 30. lipnja a odbio je ponudu o produženju, piše El Correo ne navodeći izvor informacije.




Španjolski drugoligaš Deportivo Alaves, koji se trenutno nada povratku u Primeru, 85-postotni je vlasnik Istre 1961.


“Mislim da ni Einar sam još nije siguran gdje ide, iskreno”, rekao je izvor iz pulskog kluba za Hinu.


Glasnogovornik Deportivo Alavesa odbio je reći vraća li im se 185 centimetara visoki Bask, a glasnogovornica Istre 1961 nije odgovorila na upit do objave ove vijesti.


Galilea je na pulski stadion “Aldo Drosina” zakoračio u siječnju 2019. nakon čega je skupio 140 nastupa u zeleno-žutom dresu.


Povratkom u Baskiju pokušao bi se nametnuti u Deportivo Alavesu koji drži četvrtu poziciju u španjolskoj drugoj ligi, no moguće je i da potraži novu sredinu.


Karijeru je započeo u Alavesu od kuda je odlazio na posudbe u francuski Sochaux i hrvatski Rudeš, kojima je također upravljao vlasnik Deportivo Alavesa.


Galilea na tržištu vrijedi 400.000 eura, podatak je specijalizirane stranice Transfermarkt. U utorak nije bio dostupan za komentar.