Sandro Dukić

Iskusni hrvatski reprezentativac ponovo na Trsatu u dresu Rijeke: “Vidi se napredak u odnosu na prošlu sezonu”

Ivan Volarić

REPREZENTATIVAC S DIPLOMOM - Sandro Dukić u bloku/Foto Arhiva NL

REPREZENTATIVAC S DIPLOMOM - Sandro Dukić u bloku/Foto Arhiva NL

Ipak već imam koju godinu i odlučio sam ostati u Rijeci, a imam dogovor s klubom da će me pustiti u slučaju da se pojavi odgovarajuća ponuda. Za sada sam na raspolaganju klubu, tu sam da pomognem - govori Dukić, diplomirani pravnik



RIJEKA Odbojkaši Rijeke danas će odraditi prvu i posljednju provjeru uoči starta Superlige i gostovanja kod Siska u subotu, 2. listopada. Gost Trsata bit će Zadar. No, to nije najvažnija vijest iz redova riječkih odbojkaša. Za nju se pobrinuo Opatijac Sandro Dukić, iskusni hrvatski reprezentativac, koji je najavio mogućnost dolaska u Rijeku ukoliko nakon nastupa na EP-u ne pronađe odgovarajući inozemni angažman. Kaže povratnik u riječke redove da je bilo nekih ponuda izvan Hrvatske, ali niti jedna toliko primamljiva da bi napustio rodni grad pa se drugi put odlučio vratiti na parket Dvorane mladosti.


– Bilo je nekih ponuda, ali kao i prošle godine nisam htio ići negdje samo da bih išao – recimo to tako – za golo preživljavanje. Ipak već imam koju godinu i odlučio sam ostati u Rijeci, a imam dogovor s klubom da će me pustiti u slučaju da se pojavi odgovarajuća ponuda. Za sada sam na raspolaganju klubu, tu sam da pomognem – govori Dukić, diplomirani pravnik, koji će u idućem razdoblju, osim igranja za Rijeku, pokušati pronaći posao u struci.


Molbe


– Krenuo sam već nešto tražiti, pisati molbe… Ako nešto naleti, volio bih se zaposliti i onda pokušati ukomponirati odbojku i poslovne obveze.




Dakle, ukoliko netko treba odbojkaškog reprezentativca, sudionika osmine finala nedavnog EP-a i sasvim sigurno u budućnosti vrsnog pravnika, može se obratiti na adresu MOK Rijeka.


– Upravo tako! Slobodan sam za pregovore…


Dukić je s Trsata otišao prošle zime, prihvativši ponudu Mladosti, a mlada riječka momčad je nakon toga nizala isključivo poraze. Njegov povratak sigurno će u tom smislu itekako dobro doći treneru Velimiru Liveriću i njegovim »bebama«.


– U ovih nekoliko zajedničkih treninga vidi se napredak u odnosu na prošlu sezonu. Dečki su odradili polusezonu praktički bez pomoći iskusnijih i starijih igrača, nadam se da se nadolazeće sezone može očekivati nešto više. Trebaju se posložiti neke kockice, a ja ću pomoći najbolje što mogu da napravimo neku, nadam se, lijepu priču.


Odmor je nakon EP-a bio kratak i dovoljan.


Prijem


– Uzeo sam si tjedan dana za odmor, osjećam se super. Umor je valjda već nestao. Spreman sam za sezonu.


Doduše, za razliku od reprezentacije u Rijeci čeka ga nova/stara uloga u momčadi. Trener Velimir Liverić će ga vjerojatno, umjesto na njegovoj prirodnoj poziciji srednjeg blokera, koristiti na mjestu primača-pucača. Dakle, morat će početi na treningu više raditi na prijemu.


– To je možda mali problem, ali sve je to stvar prilagodbe i kroz koji tjedan sjest će na svoje mjesto – rekao je Dukić.
Dobra vijest je da se pored povratka srednjaka Frana Pavlovića na ostanak odlučio i iskusni libero Maurizio Banko.