Liga prvaka u Lisabonu

Ipak dolazi do promjene domaćinstva završne faze Europske lige? Bild piše kako će se utakmice odigrati u Njemačkoj

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Finale Lige prvaka trebalo se odigrati u Istanbulu, a Europske lige u Gdanjsku, no prošlog mjeseca je najavljeno kako se razmatraju različite mogućnosti



BERLIN Finale ovogodišnje Lige prvaka bit će u Lisabonu 22. ili 23. kolovoza, dok će finale Europske lige biti u Njemačkoj, objavio je njemački Bild.


Finale Lige prvaka trebalo se odigrati u Istanbulu, a Europske lige u Gdanjsku, no prošlog mjeseca je najavljeno kako se razmatraju različite mogućnosti.


UEFA je nedavno objavila kako će sljedeći tjedan, 17. lipnja,  odlučiti na Izvršnom odboru o tome kako će se završiti ovosezonska izdanja Lige prvaka i Europske lige.




U Lisabonu su dva sjajna stadiona – Estadio da Luz sa 65.000 mjesta, koji je bio domaćin finala Eura 2004. i Lige prvaka 2014., te obližnji Estadio Jose Alvalade sa 50.000 sjedala, koji se također koristio za Euro 2004. i za finale Kupa UEFA 2005. godine.


Četvrtfinale su do sada izborili Atletico Madrid, PSG, RB Leipzig i Atalanta, a nagađa se kako će se preostale četiri uzvratne utakmice osmine finala (Manchester City – Real Madrid, Bayern – Chelsea, Juventus – Lyon, Barcelona – Napoli) igrati 8. i 9. kolovoza. Četvrtfinala i polufinala trebala bi se odigrati na jedan susret, a ne dva.


Bild je također izvijestio da se završna faza Europske lige planira preseliti u Njemačku, a utakmice će se igrati u regiji oko Kolna na zapadu zemlje.