NASTAVAK SURADNJE

INA I WRC CROATIA potpisali ugovor o “zlatnom sponzorstvu”: Evo kad se održava “brzinac” Platak

Edi Prodan

Samoj svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su i ponajbolji hrvatski rallyaši Juraj Šebalj i Viliam Prodan, poznati INA-ini ambasadori, koji na žalost neće nastupiti na četvrtom od ukupno 13 ovogodišnjih WRC natjecanja



Suradnja s INA-om, vodećom hrvatskom naftnom kompanijom od iznimne je važnosti u cjelokupnoj organizaciji tako značajnog sportskog natjecanja kao što je WRC Croatia, Svjetsko prvenstvo u rallyu. Iznimno smo zadovoljni dosadašnjom suradnjom s INA-om, baš kao i s činjenicom da će se ta suradnja nastaviti i dogodine. K tome, spreman sam i to istaknuti, uvjeren sam da će se veza WRC-a i Hrvatske produžiti i nakon predviđenih pet godina, da će trajati mnogo dulje nego što su to neki mislili prigodom dolaska WRC-a u Hrvatsku, istaknuo je to Danijel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora WRC-a Croatia, jedne od najznačajnijih sportskih priredbi ikad održanih u Hrvatskoj, prigodom potpisivanja ugovora s Peterom Rataticsom, novim, od lanjskog rujna, predsjednikom Uprave INA-e.



Ovo je inače treće izdanje petogodišnjeg hrvatskog WRC ciklusa, a ugovor potpisan na INA-inom zagrebačkom benzinskom servisu Resnik od ove godine INA-i daje i status “zlatnog sponzora” te se odnosi kako na aktualnu, tako i na 2024. godinu.




– INA prepoznaje najznačajnije sportske događaje koji su od iznimne važnosti kako za Hrvatsku tako i mnogo širu regiju. Kako nam je poznato, WRC-u Croatiji gravitira 300 tisuća gledatelja iz čitave regije, kako smo mogli primijetiti i lani, a kako je INA sa svojim benzinskim servisima raspoređena u svim dijelovima Hrvatske, tako je ona sa svojim korisnicima i na svjetskom rally prvenstvu, naglasio je Ratatics poželjevši sreću i sportske uspjehe svim vozačima.


Samoj svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su i ponajbolji hrvatski rallyaši Juraj Šebalj i Viliam Prodan, poznati INA-ini ambasadori, koji na žalost neće nastupiti na četvrtom od ukupno 13 ovogodišnjih WRC natjecanja.



WRC Croatia se inače održava od 20. do 23. travnja u ukupno pet hrvatskih županija –


Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj – te gradu Zagrebu. Koliko je to moćno natjecanje pokazuje i činjenica da se očekuje nastup šezdesetak posada iz čitavog svijeta, pa tako i najboljih rally vozači – od Sebastiena Ogiera, osmerostrukog svjetskog prvaka, potom Finca Kalle Rovanpera do Belgijca Thierrya Neuville. Najavljen je i nastup osam hrvatskih posada u klasama Rally 3, 4 i 5. Ukupna dužina itinerera iznosi 1650 km, od čega su 301 kilometar “brzinci”.


U Primorsko-goransku županiju WRC Croatia stiže drugog dana, u subotu 21. travnja kad se u 11 i 19 sati održava “brzinac” Platak.