INA Delta Rally

INA Delta Rally: Viliam Prodan i Zoran Raštegorac završili natjecanje treći iza slovenskih posada

Hina

Viliam Prodan i Zoran Raštegorac/Foto: M. KRPAN

Viliam Prodan i Zoran Raštegorac/Foto: M. KRPAN

Pobijedili su Rok Turk i Viljem Ošlaj u Hyundaiju, drugo mjesto je zauzela još jedna slovenska posada, Marko Grossi i Tara Berlot u Peugeotu 208, a treći su završili hrvatski favoriti Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Ford Fiesti.ZAGREB Pobjedom slovenske posade Rok Turk/Viljem Ošlaj u Hyundaiju i20 okončano je 47. izdanje INA delta relija.


Drugo mjesto je zauzela još jedna slovenska posada, Marko Grossi i Tara Berlot u Peugeotu 208, a treći su završili hrvatski favoriti Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Ford Fiesti sa 5:51.6 minuta zaostatka za pobjednicima.


Prvi put ove godine vozio se i Memorijal Berislav Čegelj, u čast nedavno preminulom glavnom inicijatoru i pokretaču ovog natjecanja, njemu su bila posvećena četiri brzinska ispita, ŠESTINE 1 i 2, te SLJEME 1 i 2. Pobjednik memorijala, posada Turk/Ošlaj, osvojila je prijelazni pehar.
Reli koji se dva dana vozio okolicom Jastrebarskog, Sljemenom i Hrvatskim Zagorjem startalo je 58 posada iz šest zemalja. Uz Hrvatsku bili su tu predstavnici Slovenije, Austrije, Mađarske, Češke i Danske. O zahtjevnosti i kompleksnosti ovog najstarijeg relija u Hrvatskoj govori i podatak da ga je završilo svega 38 najspretnijih i najsretnijih.


Vozilo se devet brzinskih ispita u dužini većoj od 151 kilometra, dok su ukupno odvezli više od 445.