Automobilizam

INA DELTA RALLY: Slovenska posada najbrža nakon tri brzinska ispita, Prodan i Raštegorac na drugom mjestu

Hina

Viliam Prodan i Zoran Raštegorac/Foto PIXSELL

Viliam Prodan i Zoran Raštegorac/Foto PIXSELL

Drugo mjesto drže Hrvati Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Fordu Fiesta Rally4 s +1:44,3 zaostatka. Treći su također Slovenci Marko Grossi i Tara Berlot u Peugeotu 208 Rally4 s +2:12,9 zaostatka za vodećim



ZAGREB Svečanom ceremonijom u subotu je otvoreno 47. izdanje INA Delta relija, a nakon tri brzinska ispita najbrža je bila slovenska posada, dok drugo mjesto drži hrvatska posada.


Prvi brzinski ispit, INA Zagreb, tradicionalni, atraktivni prolog koji se vozio uz Ininu zgradu u Novom Zagrebu, startalo je 57 posada, nakon kojeg su nastavili prema Jastrebarskom u čijoj okolici su ih čekala još dva brzinca, JASKA 1 i JASKA 2.


“O zahtjevnosti ovog najstarijeg relija u Hrvatskoj govori podatak da je do kraja dana kroz cilj prošlo 40 posada, a njih 17 imalo je tehnički kvar neke vrste. No, svi oni imaju priliku startati drugog dana, ako uspiju otkloniti kvar i osposobiti vozilo za nastavak natjecanja”, navodi se u priopćenju.




Najbrža nakon tri brzinska ispita bila je slovenska posada koju čine Rok Turk i Viljem Ošlaj s Hyundai i20 R5 u vremenu 27:37,6.


Drugo mjesto drže Hrvati Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Fordu Fiesta Rally4 s +1:44,3 zaostatka. Treći su također Slovenci Marko Grossi i Tara Berlot u Peugeotu 208 Rally4 s +2:12,9 zaostatka za vodećim.


U nedjelju se vozi još šest brzinskih ispita Sljemenom i Hrvatskim Zagorjem. Program počinje u 8,59 sati brzincem ŠESTINE 1.


Svi sudionici i novinari dužni su se pridržavati epidemioloških mjera koje propisuje Stožer civilne zaštite i imati potvrdu da su se cijepili protiv covida-19 ili da su preboljeli tu bolest ili moraju imati negativan test, ne stariji od 48 sati.